Drugs in Cambodja

Drugs in Cambodja

'Happy Happy Pizza' betekent in Cambodja niet dat je pizza extra lekker is. Het bijvoeglijk naamwoord 'happy' betekent in Cambodja meestal dat er marihuana in zit. Tot een aantal jaar geleden was marihuana op elke straathoek in het land verkrijgbaar. De Cannabis Sativa plant, waarvan wiet en hasj wordt gemaakt, was namelijk een veel gebruikt ingrediënt in de Cambodjaanse keuken. Er gaan zelfs verhalen dat er vroeger in verschillende guesthouses schalen met de drug voor algemeen gebruik op tafel stonden. Tegenwoordig is de Cambodjaanse politie echter een stuk strenger.

Drugs zijn daardoor niet meer zo makkelijk verkrijgbaar. Houd bovendien altijd in je achterhoofd dat alle drugs in Cambodja (dus ook marihuana!) illegaal zijn. De politie kan je dus voor het gebruik of bezit van drugs beboeten. En die boetes zijn vaak niet mals. In het ergste geval word je zelfs opgepakt en kun je voor jaren achter de tralies verdwijnen.

Goed voorbereid op reis?

Voor informatie over praktische zaken als vaccinaties en inentingen, het regelen van een visum, reisverzekeringen, vervoer naar de luchthaven of geldzaken, moet je vaak meerdere websites bezoeken. MyTravelPlanner heeft alle praktische informatie samengebracht en leidt je via vijf vragen naar uw persoonlijke to-do lijst op het gebied van zeven praktische zaken!

Like deze pagina

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors