Drugs in Cambodja

Drugs in Cambodja

'Happy Happy Pizza' betekent in Cambodja niet dat je pizza extra lekker is. Het bijvoeglijk naamwoord 'happy' betekent in Cambodja meestal dat er marihuana in zit. Tot een aantal jaar geleden was marihuana op elke straathoek in het land verkrijgbaar. De Cannabis Sativa plant, waarvan wiet en hasj wordt gemaakt, was namelijk een veel gebruikt ingrediënt in de Cambodjaanse keuken. Er gaan zelfs verhalen dat er vroeger in verschillende guesthouses schalen met de drug voor algemeen gebruik op tafel stonden. Tegenwoordig is de Cambodjaanse politie echter een stuk strenger.

Drugs zijn daardoor niet meer zo makkelijk verkrijgbaar. Houd bovendien altijd in je achterhoofd dat alle drugs in Cambodja (dus ook marihuana!) illegaal zijn. De politie kan je dus voor het gebruik of bezit van drugs beboeten. En die boetes zijn vaak niet mals. In het ergste geval word je zelfs opgepakt en kun je voor jaren achter de tralies verdwijnen.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors