Sihanoukville

Sihanoukville

door Getaway Travel

Langs de Golf van Thailand ligt de belangrijke zeehaven Sihanoukville. Voorheen waren het voornamelijk wapens voor de Vietcong en Rode Khmer die hier strandden, tegenwoordig zijn het de toeristen. Ze komen kijken of de stranden werkelijk zo paradijselijk zijn als ze worden aangeprezen en… gelijk krijgen ze!

Het cliché van parelwitte stranden en een turquoise blauwe zee kan bijna niet worden vermeden, wanneer je je op een van de vier uitgestrekte zandstranden begeeft. In het weekend zijn stranden als 'Sokha' en 'Independence' vaak druk, vanwege de locals die hun vrije dagen hier vieren.

ZELF NAAR Sihanoukville?

Bekijk alle 9 reizen naar Sihanoukville

Rustig strandleven

Wandel over het strand van Sihanoukville en laat ter plekke door een verkoper een lekker inktvisje grillen op het zand. De onderwaterfauna in levende lijve bekijken kan natuurlijk ook want het zeewater voor de kust is aangenaam warm.

's Avonds bruist Sihanoukville lang niet zo hevig als de strandplaatsen in Thailand of Vietnam, maar voor wat rust ben je hier doordeweeks wel op de goede plaats. En, tussen Sihanoukville en hoofdstad Phnom Penh rijden dagelijks bussen. Dus mocht je 's avonds meer actie zoeken kun je hiervoor naar 'de grote stad'.

Sihanoukville zelf ligt enkele kilometers verwijderd van de stranden 'Victory', 'Independence' en 'Ochheutal'. Maar, overdag zul je je toch liever op de stranden begeven dan in de stad. Voor de kust van Sihanoukville kun je langs enkele kleine eilandjes hoppen, snorkelen in de branding of iets dieper de Thaise Golf verkennen en gaan duiken.

Sihanoukville is vernoemd naar koning Sorodom Sihanouk. Hij was ruim zestig jaar koning en staatshoofd van Cambodja (weliswaar met enkele 'pauzes') tot en met 2004. Sorodom Sihanouk geniet nog steeds veel aanzien bij de Cambodjaanse bevolking.

Tip: Minder dan twintig kilometer ten oosten van Sihanoukville ligt het Ream National Park. Hier vind je een prachtige kuststrook van mini-eilandjes, Koh Ses, omringd door koraalriffen met daarachter de mangrovebossen. De wateren worden bevolkt door dolfijnen!

Reizen Sihanoukville

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors