Tonlé Sapmeer

Tonlé Sapmeer

door Getaway Travel

Natte voeten haal je tijdens een bijzondere boottocht over het Tonlé Sapmeer. 'Tonlé Sap' betekent in het Khmer 'groot meer' en daar is geen woord over gelogen. Tijdens de droge periode beslaat deze waterbron ruim 2500 vierkante kilometer, maar wordt vele malen groter tijdens de regenperiode. Wanneer het water zich weer terugtrekt vallen de overgebleven vissen gewoon uit de boom!

Het meer vormt de snelste weg tussen Phnom Penh en Siem Reap, maar dat is misschien nog niet eens de belangrijkste reden om deze wateren te bevaren. Dit unieke beschermde eco-systeem aan den lijve ondervinden is een bijzondere ervaring.

ZELF NAAR Tonlé Sapmeer?

Bekijk alle 17 reizen naar Tonlé Sapmeer

Waterwereld

Wanneer je over het Tonlé Sap-meer reist, waan je je namelijk in een complete waterwereld van drijvende dorpjes, bootjes en vissers. Langs de oevers groeit weelderige flora en in het water schitteren behalve de traditionele paalwoningen, verschillende watervogels. Op het water kom je nieuwsgierige kinderen tegen die je, peddelend in een soort wastuiltje, zullen begroeten.

De steden Phnom Penh en Siem Reap overbrug je over dit meer in vier tot zes uur. Neem plaats in de boot of klauter gewoon op het dak om dit bijzondere waterleven in een rustig tempo aan je voorbij te laten gaan. Bekijk hoe de mensen letterlijk hun geld bij elkaar vissen en geniet van de bedrijvigheid van de drijvende marktjes.

Vervoer vanaf Siem Reap

Wanneer je vanaf Siem Reap per tuktuk richting de oevers van het Tonlé Sapmeer reist kom je door een prachtig stuk Cambodja. Overal zie je de dagelijkse bedrijvigheid voorbij komen en hoe dichter je bij het meer komt, hoe plattelandser het leven wordt en hoe armoediger de huisjes. Maar, overal wordt je met een brede glimlach ontvangen!

Reizen Tonlé Sapmeer

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors