Landschap Cambodja

Landschap Cambodja

door Getaway Travel

Het Cambodjaanse landschap is gevarieerd. Het centrale laagland is vruchtbaar en om die reden vind je hier veel landbouw in de vorm van uitgestrekte rijstvelden. De kuststrook in het zuiden wordt afgedekt met mangrovebossen met daarachter regenwoud.

Hier vind je ook de Olifantbergen en in het westen het Cardamongebergte, de hoogste toppen van Cambodja. De allerhoogste berg van Cambodja is de Phnom Aural met een hoogte van ruim 1800 meter.

ZELF NAAR Cambodja?

Bekijk alle 68 reizen naar Cambodja

De zuidelijke kustlijn kan geprezen worden om z'n paradijselijke en geïsoleerde eilandjes. Deze zijn, onder andere te vinden in de Golf van Thailand, voor het badplaatsje Sihanoukville. Ook de Ratanakiri provincie is een ware hotspot voor reizigers, vanwege z'n adembenemende bergplateau's en inheemse volkeren.

Helaas vind er ook in Cambodja veel illegale houtkap plaats waardoor het regenwoud aan terrein verliest. Ondanks dat gegeven is Cambodja vergeleken met haar naburige landen relatief dichtbebost. Diep verscholen in de jungle leven olifanten, beren, luipaarden, tijgers, wilde buffels en verscheidene gevaarlijke slangensoorten.

Van de 'gebaande' paden afgaan (buiten beschermde gebieden/national parks treden of zonder rangers) is zeer gevaarlijk, omdat de Vietnamoorlog nog altijd zijn sporen heeft achtergelaten op het Cambodjaanse grondgebied in de vorm van mijnen(velden).

Water

Het Tonlé Sapmeer is het kloppend hart van Cambodja en de Mekong Rivier de belangrijkste ader daar naartoe. Tijdens de droge periode beslaat deze waterbron ruim 2500 vierkante kilometer, maar wordt vele malen groter tijdens de regenperiode. Wanneer het water zich weer terugtrekt vallen de overgebleven vissen gewoon uit de boom!

Het meer vormt de snelste weg tussen Phnom Penh en Siem Reap, maar dat is misschien nog niet eens de belangrijkste reden om deze wateren te bevaren. Dit uniek beschermd ecosysteem aan den lijve ondervinden is een bijzondere ervaring.

Wanneer je over het Tonlé Sapmeer reist, waan je je namelijk in een complete waterwereld van drijvende dorpjes, bootjes en vissers. Langs de oevers groeit weelderige flora en in het water schitteren behalve de traditionele paalwoningen, verschillende watervogels. Op het water kom je nieuwsgierige kinderen tegen die je, peddelend in een soort wasteiltje, zullen begroeten.

Reizen Cambodja

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors