Accommodatie Cambodja

Accommodatie Cambodja

Overal in Cambodja vind je guesthouses, zowel in de steden als in meer afgelegen streken. Een overnachting in zo'n guesthouse kost soms maar twee euro per nacht. Het is dus een goede optie voor reizigers met een beperkt budget. Het nadeel is wel dat je dan flink wat aan comfort inlevert. Zo hebben ze bijvoorbeeld niet allemaal standaard warm water.

Sommige guesthouses bieden echter ook kamers aan die iets meer kosten. Je mag dan wat meer verwachten. Een warme douche, televisie en airconditioning zit dan meestal wel in het pakket.

Hotels

Hotels zijn er in Cambodja in alle prijsklassen. De hoofdstad Phnom Penh en de toeristische gebieden Siem Reap en Sinahoukville kennen zelfs hotels van internationale allure, zoals Le Meridien, Raffles en Intercontinental. In de wat kleinere dorpen zijn grote hotelketens echter nog niet neergestreken. Daar zul je vaak genoegen moeten nemen met wat minder comfort.

Kamperen

Voor wie avontuurlijk ingesteld is, zijn er ook mogelijkheden om te kamperen. Lokale touroperators kunnen je meenemen op trek-of fietstochten die je, met een tentje op je rug, dwars door de Cambodjaanse natuurgebieden leiden. Het aantal nog aanwezige landmijnen in Cambodjaanse grond maakt echter dat erop uittrekken zonder begeleiding geen goed idee is!

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Cambodja kenner
Sponsors