Killing Fields

Killing Fields

door Getaway Travel

In Choeung Ek kun je de schedels tellen. Gelegen vlakbij de Phnom Penh zijn dit de bekendste Killing Fields. Vandaag de dag kun je hier, maar ook in het Tuol Sleng Museum, de gruwelijkheden die de Rode Khmer heeft aangericht bekijken. In het voormalige schoolgebouw Tuol Sleng zie je donkere martelkamers en honderden foto's van slachtoffers. Sommige lichamen werden "begraven" bij de Killing Fields net buiten de stad.

Let op: wees voorbereid dat het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields behoorlijk aangrijpend zijn.

ZELF NAAR Killing Fields?

Bekijk alle 26 reizen naar Killing Fields

Gruweldaden

De schedels zijn opgestapeld bij het monument om zo de bezoekers een tastbare realiteit te bieden van de gruweldaden die hier plaats vonden. De onderste laag van schedels is van jonge meisjes, vijftien tot twintig jaar oud, zo laat het glazen bordje de toeristen weten. Dit is een van de vele Killing Fields die Cambodja telt. Hier werden wel 129 massagraven gevonden. Tot nu toe zijn er bijna 9000 lichamen geborgen.

Als je hier rondloopt kom je langs kuilen waar bordjes naast staan zodat je weet dat er bijvoorbeeld naakte vrouwen en kinderen in gevonden werden. Meestal werden de kinderen tegen een bepaalde boom aangezet en doodgeslagen om vervolgens in een kuil gesmeten te worden. Tijdens hun bewind heeft Khmer Rouge bijna twee miljoen mensen vermoord. Er kwam een einde aan deze verschrikkelijke periode toen Vietnamese troepen het land binnenvielen en de Rode Khmer verdreef in 1979.

Er werd een Rode Khmer tribunaal opgericht waar Pol Pot helaas nooit voor verschenen is. Onlangs verscheen wel zijn rechterhand, ideoloog Nuon Chea, voor dit tribunaal. Slecht één Rode Khmer kopstuk, Duch, ging hem voor. Het Cambodjaanse volk vreest dat de meesten nooit veroordeeld zullen worden voor het verderf dat zij ooit zaaiden...

De Killing Fields bereik je het snelst per tuk tuk. Alle chauffeurs weten waar je het over hebt en zullen je ook aanspreken met de vraag of ze je een ritje naar de 'Killing Fields' aan kunnen smeren.

Reizen Killing Fields

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors