Battambang

Battambang

door Getaway Travel

Een reis naar Battambang is een reis terug naar de Frans-koloniale tijd. De architectuur en de Franse winkeltjes langs de Sanger River ademen nog steeds de sfeer van weleer uit. Eén van de vele verschillen met bijvoorbeeld Phnom Penh is de rust die Battambang nog kent. Daarnaast zul je ook niet veel toeristen tegenkomen, maar juist vriendelijke en nieuwsgierige bewoners.

Battambang is weliswaar de tweede stad van Cambodja, het overzichtelijke centrum is klein. Je geld uitgeven hoeft niet in dollars, maar kan ook in Thaise bath. De provincie Battambang werd lange tijd door Thailand bestuurd.

ZELF NAAR Battambang?

Bekijk alle 24 reizen naar Battambang

Start bij Psar Nat en zet van daaruit je toch voort richting bijvoorbeeld het Battambang Museum. Maar, indrukwekkender is een bezoek aan de tempels Wat Banan en Wat Phnom Sampeau die net buiten de stad liggen. Een aanrader is om de tempels en ruïnes rond Battambang te verkennen per mountainbike. Deze worden omgeven door uitgestrekte rijstvelden.

Doorreis naar Siem Reap

Reis je vanuit Thailand en wil je jezelf een helse rit besparen? Reis dan niet vanaf grensplaats Poipet naar Siem Reap, maar neem de taxi naar Battambang. De weg is deels erg primitief, maar minder heftig dan de weg naar Siem Reap. Wil je uiteindelijk toch richting Siem Reap voor de tempels van Angkor Wat? Neem de boot!

Reizen Battambang

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors