Angkor Wat
9,8
10,0 Algemene ervaring
10,0 Schoonheid
10,0 Interessant
10,0 Authenticiteit
9,0 Bereikbaarheid

Angkor Wat

door Getaway Travel

De indrukwekkende overblijfselen uit het mystieke en machtige Khmer-rijk vormen het paradepaardje van Cambodja. Het tempelcomplex van Angkor vormt het grootste heilige bouwwerk ter wereld.

De verborgen tempelstad Angkor leek eeuwenlang slechts een mythe totdat Franse onderzoekers het indrukwekkende complex aan het begin van de twintigste eeuw letterlijk aan het licht brachten. Eens het religieuze hart, nu het toeristische centrum van het land. En dat is geen wonder met een schatkist aan magnifieke tempels, zoals de Angkor Thom en de Ta Thom.

De tempels zijn gebouwd tussen de negende en de vijftiende eeuw en behoren (onterecht!?) sinds juli 2007 niet langer meer tot de Zeven Moderne Wereldwonderen. Maar, een wonder zijn deze goedbewaarde tempels nog altijd. Angkor was de hoofdstad van het invloedrijke Khmer-rijk dat in haar bloeiperiode de macht had in grote delen Vietnam, Thailand en Cambodja.

Een bezoek aan de tempels in alle vroegte (tijdens zonsopgang) zorgt voor een wel heel magisch schouwspel. Evenals een bezoek aan de Bayon; 216 stenen gezichten, ooit verscholen in de jungle, tegenwoordig te bewonderen in het complex van Angkor.

Angkor Wat

Het bekendste en meest indrukwekkende bouwwerk uit de oude stad is de Tempel van Angkor Wat. Dit heiligdom is in de twaalfde eeuw gebouwd en vormt de grootste etagepiramide van Zuidoost-Azië. Ooit verscholen onder de bladeren van de Cambodjaanse jungle, nu toegankelijk voor het publiek. De drie 'torens' van de tempel sieren de nationale vlag van Cambodja.

De Angkor Wat vormt de beroemdste tempel van het complex en is het nationale symbool van het land. In Cambodja kom je trouwens overal 'Angkor' tegen; van Angkor-restaurantjes tot Angkor-bier. De Cambodjaanse trots van deze oude Khmer-hoofdstad moge duidelijk zijn...

Vervoer

Vanuit Siem Reap kun je het beste een tuktuk met chauffeur huren voor één dag. Dit kost je niet meer dan tien dollar. Hij brengt je langs de verschillende tempels en wacht op je wanneer je de omgeving wilt verkennen. Je kunt ook een fiets huren en zelf op verkenningstocht gaan door het enorme complex van Angkor. De wegen zijn hier zeer goed begaanbaar.

Hiermee is de traditie verbroken die ooit ontstond aan het begin van de twintigste eeuw: het park verkennen per olifant! Dit is overigens nog steeds mogelijk vanaf de Angkor Thom. Wie het tempelcomplex van bovenaf wil bekijken kan dat ook doen vanuit een heteluchtballon.

Like deze pagina

Reizen Angkor Wat

Reviews Angkor Wat

Magisch angkor wat (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Liset Yperlaan op 19 november 2017

Angkor Wat is zoo gaaf en mooi. De zonsopgang kan heel magisch zijn. En als het zo mooi is vergeet je even dat er zo veel toeristen om je heen staan. Het is een plej die je dagen lang kan ontdekken en je zal elke keer weer iets nieuws tegem komen. Bij twijfel sowieso gaan!

Ultieme tip: Ga met de zonsopgang erheen. Zeker de moeite waard
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Siem reap, Ankor wat (bezocht in januari 2013)

Review geschreven door isabella van turnhout op 13 november 2017

Een bijzondere plek om eens geweest te zijn,
Cambodjanen zijn geweldige en lieve mensen, die nooit iemand kwaad zullen doen. Het complex is geweldig om mee te maken, zo groot en niet voor te stellen dat dit door mensen is gemaakt.

Ultieme tip: koop een kaart en ga daar heen bekijk de zonsondergang en ga de dag erna terug voor de zonsopgang en een bezichtiging terwijl de tourbussen nog niet gearriveerd zijn.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Geweldig in de ochtend (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Teus Renes op 12 november 2017

Ik was er 4 dagen en ben elke dag om 5 uur naar de zonsopkomst gaan kijken. Die is echt magisch. Wel heel druk en als je mooie foto's wil moet je met je statief echt als 1 van de eerste zijn.
Ik verbleef in "The Night Hotel" geweldig mooi boetiek hotel. Ik heb gewoon een tuk tuk rijder uitgezocht en die heb ik elke dag gehuurd voor een zacht prijsje, hij was altijd op tijd.

Pluspunten Angkor Wat

  • angkor wat bar
  • goede hotels
  • relatief goedkoop

Minpunten Angkor Wat

  • druk
Aangeraden voor: Backpackers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Angkors tempels (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Sebastiaan van Hamond op 10 mei 2017

Angkor is erg mooi om te zien. Wij zijn twee volle dagen aan het ontdekken geweest. Mooiste tempel is toch wel Angkor Wat zelf. Heel indrukwekkend om te zien hoe groot deze is. De wat verder gelegen tempels zijn interessant omdat ze rustiger zijn, dus je voelt je echt een ontdekker. Let ook zeker op de vele details.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Schoonheid
10 Interessant
10 Authenticiteit
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Angkor Wat

  • mooi
  • indrukwekkend

Minpunten Angkor Wat

  • druk
  • hoge entree
Ultieme tip: Onze gids begon bij de ta prohm tempel en eindigde bij ankor wat, wat de omgekeerde volgorde is van de vele toeristenbussen. Dus net wat rustiger, vooral in de ochtend.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidoostAzie.nl kenner
Sponsors