Phnom Penh

Phnom Penh

door Getaway Travel

Phnom Penh vormde door zijn Franse bouwers ooit het 'Parijs van het Oosten'. Door de komst van de Rode Khmer (toenmalige militaire tak van de Communistische Partij in Cambodja) is veel verwoest en heeft er zich jarenlang een donkere schaduw over deze Aziatische parel getrokken.

Wanneer je iets van dit aangrijpende verleden wilt begrijpen, bezoek je de Killing Fields en het Tuol Sleng Museum. Dit was ooit een schoolgebouw en werd door de terroristische Rode Khmer omgebouwd tot gevangenis waar mensen werden vermoord. Ondanks het weerzinwekkende en tragische verleden van Phnom Penh, kent de stad gelukkig ook een interessant heden.

ZELF NAAR Phnom Penh?

Bekijk alle 64 reizen naar Phnom Penh

Bezienswaardigheden

Je wandelt over de boulevard langs de Mekong Rivier en scharrelt tussen rommelige marktkraampjes. Iets sneller gaat het wanneer je je per moto laat vervoeren. Dit is een brommer met een handige bijkomstigheid, namelijk een chauffeur! Hij brengt je langs koloniale overblijfselen, naar sierlijke Khmer tempels of het kleurrijke Psar Thmei.

Omgeven door de art deco bouwstijl vind je op de Psar Thmei-markt eetstalletjes, frutseltjes, kleding, kleding en… kleding! Een bezoek aan enkele boeddhistische tempels is een mooie ervaring om wat van het mysterieuze Cambodjaanse verleden op de te snuiven. De Zilveren Pagode met een negentig kilo wegende Boeddhabeeld van goud bijvoorbeeld. Maar ook de Wat Phnom wil je, correctie, moet je zeker gezien hebben wanneer je in hoofdstad Phnom Penh bent neergestreken!

Ben je geïnteresseerd in het oude Khmer-rijk, bezoek dan het National Museum of Cambodia, ten noorden van het Royal Palace.

Reizen Phnom Penh

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors