Thailand

Thailand

door Getaway Travel

Thailand is populairder dan ooit! Steeds meer reizigers trekken naar Azië, waar Thailand hotspot nummer één is. Ondanks de vele toeristen heeft dit land nog steeds een bijzonder authentiek en boeddhistisch karakter. Het land is nooit gekoloniseerd en is daarom al eeuwenlang 'zichzelf gebleven'.

De welbekende neonlichten en reclameposters zijn uit de Thaise toeristencentra niet meer weg te denken, maar de meeste Thai wonen nog steeds op het platteland waar ze leven van de landbouw.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 137 reizen naar Thailand

'Het land van de glimlach' heeft de reiziger veel te bieden: prachtige boeddhistische tempels, geweldige stranden, prima uitgaansleven, heerlijk eten en vriendelijke mensen. Het reizen door Thailand is goed te doen door een gedegen infrastrucuur met binnenlandse vluchten, treinen en verschillende busdiensten. Wat wil je nog meer?

Bangkok

Veel reizigers starten hun reis in de kosmopolitische hoofdstad Bangkok. Hier vind je mystieke tempels en drijvende markten op de khlongs (grachten), maar ook rumoerige verkeerschaos, de futuristische skytrain, backpackers en een roerig nachtleven.

Bangkok is een stad vol tegenstellingen: je ziet er hypermoderne gebouwen boven mysterieuze boeddhistische tempels uitsteken. Je kunt voor bijna niks eten bij authentieke straatstalletjes maar ook op en top luxe in Sirocco in een van de hoogste wolkenkrabbers. Serene monniken lopen zij aan zij met gewiekste zakenmannen en een enorme verkeerschaos ligt nabij de serene stilte van Phra Pradaeng, de 'Grote Groene Overkant'.

Paradijselijke eilanden

Zon, zee en strandliefhebbers komen in Thailand volledig aan hun trekken. Vooral op de eilanden in het zuiden. Hier maak je de foto's waar iedereen jaloers van wordt want de meeste Thaise eilanden zijn droomplekken met witte stranden, palmbomen omringd door een turquoise zee. Hier kun je niet alleen relaxen maar ook duiken, bergbeklimmen, vissen en nog veel meer.

Avontuurlijke noorden

Meer avontuur vind je in het noorden van het land. Hier maak je indrukwekkende hikings en fietstochten door de bergen en de jungle, rijd je op olifanten en raft je over woeste rivieren. Na een lange tocht val je misschien wel in een diepe slaap op een 'floatel', een drijvend hotel midden in de jungle!

Rijk verleden

Cultuurliefhebbers kunnen in Thailand hun hart ophalen want het land kent een zeer rijk verleden waarvan nog veel bewaard is gebleven. Bezoek oude koningssteden als Ayutthaya en Sukhothai waar nog veel mystieke tempels staan. Mis Chiang Mai in het noorden niet. Hier staan niet alleen prachtige boeddhistische gebouwen maar het is ook een toegangspoort tot de prachtige bergachtige omgeving.

Reizen Thailand

Meer Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors