Landschap Thailand

Landschap Thailand

door Getaway Travel

Thailand mag geroemd worden om z'n bergen in het noorden, z'n uitzonderlijke mooie eilanden in het zuiden en de rivieren die centraal in het land, via Bangkok uitstromen in de Golf van Thailand. Het land kronkelt zich als een soort trechter naar beneden, langs de Andamanse Zee en tussen de Golf van Thailand en de Indische Oceaan door.

Op de smalle strook land richting het vaste land van Maleisië vinden we regenwoud. Dit gebied is beroemd om z'n bounty-eilanden in het westen en zuiden. Het land heeft met parels als Koh Phi Phi bij Phuket of Koh Samui eillanden die tot de mooiste ter wereld behoren. Bij Hoh Tao vind je een prachtig marinepark, waar onder meer walvishaaien leven. Thailand bedrijft veel in de vishandel, aangezien bijna eenderde van alle provincies aan de zee zijn gelegen.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 147 reizen naar Thailand

Klimatologische verschillen

Thailand heeft een aparte, langwerpige vorm en de langste afstand tussen noord en zuid bedraagt bijna 2000 kilometer. Je kunt je voorstellen dat er hierdoor veel ecologische en klimatologische verschillen zijn. Richting Chiang Mai in het noorden wordt het land bergachtiger en de hoogteverschillen dus groter. Hier vind je prachtige valleien. De hoogste bergketens liggen in het grensgebied met Myanmar.

Thailand kent een rijke flora, alhoewel niet alles 'rooskleurig' te noemen valt. In de jaren '50 en '60 sierde tropisch regenwoud meer dan de helft van het totale landoppervlak. Tegenwoordig is slechts tien procent bedekt met dit oerbos. In de provincie Chiang Mai in het noorden vind je het dichtst beboste gebied van het land.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors