Koh Chang

Koh Chang

door Getaway Travel

Het grootste eiland van het Koh Chang Marine Park is Koh Chang. Het betekent 'olifanteneiland'. Niet omdat dit eiland werd overspoeld door deze dieren maar omdat Koh Chang de vorm heeft van een olifantenkop. Het eiland is hard op weg van een backpackers paradijs te veranderen in een luxe bestemming.

Verborgen baaien

Maar nog steeds vind je hier de mooiste stranden aan een warme, kristalheldere zee. Het hart van het eiland is bedekt bergen en dichte jungle met wildlife en waar exotische vruchten groeien. De westkust kent verborgen baaien waar je je Robinson Crusoe himself waant. Er is accommodatie in alle soorten en maten, al zijn het de resorts die steeds meer grond toe-eigenen.

ZELF NAAR Koh Chang?

Bekijk alle 18 reizen naar Koh Chang

Koh Chang is niet de beste duikspot van Thailand maar er is genoeg te zien onder water. Niet alleen het koraal is er kleurrijk maar je hebt ook kans een walvishaai tegen te komen. De beste plek om je duikpak aan te trekken is aan de zuidkust. Bij Hin Luk Bat en Hin Lap kun je twintig meter diep.

Olifanten wassen

Liever olifanten van dichtbij bekijken? Dat kan ook op Koh Chang. Hier leven olifanten die eerst voor landbouw en andere werkzaamheden werden gebruikt, maar sinds de modernisering niet meer nodig zijn. Nu worden ze hier gebruikt voor het toerisme. Hier heb je de kans olifanten te voederen en te wassen.

Koh Chang bereik je vanuit Laem Ngop per longtailboot of met de ferry.

Reizen Koh Chang

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors