Vrijwilligerswerk Thailand

Vrijwilligerswerk Thailand

door Getaway Travel

Vrijwilligerswerk in Thailand is een bijzondere ervaring. De leefsituatie is niet al te best, en de bevolking kan wel wat hulp gebruiken. Jij kunt dus écht iets bijdragen! Je zult versteld staan van de opgewektheid en dankbaarheid van de Thaise bevolking. Door samen met hen te wonen en te werken maak je op een leuke wijze kennis met de lokale cultuur. En dat allemaal terwijl je wordt omgeven door de schitterende en veelzijdige natuur van Thailand.

Er zijn veel mogelijkheden voor ontwikkelingswerk in Thailand. Je kunt je hier als individu of samen met een bekende voor aanmelden. De meeste organisaties bieden je uitgebreid de mogelijkheid om, naast het vrijwilligerswerk, excursies te maken waardoor je nog meer ziet van Thailand.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 154 reizen naar Thailand

Meestal worden er geen bijzondere eisen aan vrijwilligers gesteld op het gebied van opleiding en ervaring. Toch is niet iedereen geschikt. Het is belangrijk dat je fit, avontuurlijk en praktisch ingesteld bent en dat je goed kunt samenwerken. Reken niet op overnachtingen in een vijfsterrenhotel. Soms zul je zelfs onder niets meer dan een heldere sterrenhemel (en een klamboe) slapen!

Projecten

De projecten waar je als vrijwilliger aan kunt bijdragen zijn heel divers. Deze kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op de ontwikkeling van de gemeenschap. Dankbaar werk is lesgeven op een basisschool of werken in een weeshuis. Door het overdragen van kennis, zoals wiskunde of de Engelse taal, geef je de kinderen kans op een betere toekomst. Of wat dacht je sporten en spelen met de kinderen? Ze zullen dit schitterend vinden!

Veel politieke vluchtelingen uit Myanmar leven in vluchtelingenkampen in Thailand. Je kunt je als vrijwilliger inzetten voor de situatie in deze vluchtelingenkampen. Je zorgt ervoor dat de vluchtelingen worden voorzien in directe levensbehoeften zoals voedsel, brandstof, matrassen, dekens en drinkwater. Ook kun je terecht komen in klinieken, of lesgeven op scholen. Soms houd je je bezig met het begeleiden en ondersteunen van vluchtelingenkinderen die niemand meer hebben. Je taken kunnen bestaan uit het verrichten van medische zorg en het steunen van de kinderen bij het verwerken van hun trauma. Vooral het geven van aandacht en liefde is belangrijk.

Vaak wordt er maanden van je inzet gevraagd, wat misschien niet altijd mogelijk is in verband met werk en studie. Heb je niet veel tijd maar wil je je toch nuttig maken in Thailand? Wees niet bang, ook daar zijn projecten voor. In Akha Hill Tribe, vlakbij Chiang Rai, kun je al vrijwilligerswerk doen voor maar twee weken! Dit is ook leuk om te combineren met bijvoorbeeld een langere vakantie. Lekker reizen en genieten, maar ook met voldoening naar huis!

Andere projecten zijn meer gericht op het behoud van de natuur en de bescherming van bedreigde dieren. Je kunt werken in een revalidatiecentrum voor onder andere olifanten of apen. Hier worden zieke en gewonde dieren verzorgd en weesjes opgevoed met de bedoeling dat deze dieren worden teruggeplaatst in de natuur. Dat zullen je mooiste momenten zijn!

Organisaties

Was je al van plan om Thailand als vrijwilliger te leren kennen? Of ben je nu enthousiast geraakt? Je kunt natuurlijk alles zelf regelen, maar dat duurt lang en verloopt soms moeizaam. Denk maar aan visa's, verzekeringen, woonruimte en andere formaliteiten.

Er zijn veel goede organisaties die gespecialiseerd zijn in vrijwilligerswerk. Vaak bieden ze in Nederland al een cursus om je goed voor te bereiden op het land. Bij sommige organisaties is het mogelijk om de andere deelnemers aan een project hier al te leren kennen. Verder is het fijn om ter plekke begeleid te worden door mensen die alle ins and outs van het land kennen. Bovendien kan je er altijd aan de bel trekken, mocht het werk niet zijn wat je ervan verwacht of als er andere problemen zijn.

De organisaties vragen een bijdrage van de vrijwilliger zelf. In deze bijdrage zijn kosten opgenomen voor je ticket, vervoer binnen het land, eten, drinken en overnachtingen. Vaak gaat ook een deel van deze bijdrage naar het project zelf. Zonder deze bijdrage kunnen veel organisaties hun projecten niet uitvoeren.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors