Visum en paspoort Thailand

Visum en paspoort Thailand

Een belangrijke stap bij het voorbereiden van je reis naar Thailand is het regelen van je visum. Je wilt immers niet aan de poorten van het paradijs geweigerd worden, toch? Hieronder vind je de belangrijkste zaken die je moet weten om jouw visumaanvraag voor Thailand snel en goed af te ronden.

Heb ik voor Thailand een visum nodig?

Dat hangt af van de lengte van je verblijf. Als je langer dan dertig dagen in Thailand door wilt brengen, heb je een toeristenvisum nodig. Een visum met enkele inreis is drie maanden geldig, een visum met dubbele inreis of drie inreizen zes maanden.

Heb je het visum van tevoren aangevraagd? Dan mag je maximaal zestig dagen in Thailand verblijven. Het is mogelijk om het visum met nog dertig dagen te verlengen. Hiervoor moet je je melden bij het plaatselijke immigratiekantoor. Kijk voor verdere informatie op VisumCentrale.nl.

Visumaanvraag Thailand

Om je visumaanvraag in te kunnen dienen, moet je onder meer een overzicht van je reisarrangement tonen aan de ambassade of het consulaat van Thailand. Daarom moet je je vliegticket regelen voordat je het visum aan kunt vragen. In de meeste gevallen duurt het ongeveer vier werkdagen voordat je visumaanvraag is afgerond. Kijk voor verdere informatie op VisumCentrale.nl.

Belangrijke documenten voor visum Thailand

Je paspoort moet minstens tot zes maanden na aankomst in Thailand geldig zijn. Op VisumCentrale.nl lees je welke documenten je nog meer moet aanleveren om je visumaanvraag voor Thailand compleet te maken.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Cambodja kenner
Sponsors