Koh Phangan Jouw vakantie naar Zuidoost-Azië begint hier!

Koh Phangan

door Getaway Travel

Voor een van de grootste strandfeesten op aarde moet je naar Koh Phangan. Hier vindt iedere maand de legendarische Full Moon Party plaats. Hier dans je samen met duizenden andere feestgangers van 's morgens vroeg tot 's avonds laat op het Haad Rin strand. De beats van bekende DJ's en vuurwerk brengen je in hogere sferen, evenals de enorme hoeveelheden drank en andere genotsmiddelen.

Hét lokale drankje is de bucket. Dit is een mix van Thaise whiskey (Mekhong), cola en een sloot Krating Daeng, een supersterke energiedrank. Een bucket is spotgoedkoop, zo rond een paar euro en zorgt ervoor dat je de hele nacht door kan halen.

ZELF NAAR Koh Phangan?

Bekijk alle 27 reizen naar Koh Phangan

Overigens heeft men hier besloten dat het vrijwel de hele maand tijd is voor een feestje. Je kunt ook tijdens de Half Moon, Quarter Moon, Eight Moon en zelfs de Black Moon parties uit te je dak gaan.

Ben je niet zo'n party animal of wil je na het feest een paar dagen blijven hangen? Ook dan heeft Koh Phangan veel te bieden. Net als grote broer Koh Samui kent dit eiland een prachtige natuur en afgelegen stranden. Terwijl Koh Samui onder invloed van het toerisme de laatste tijd veranderd is in een groot bungalowpark, inclusief dure restaurants en hippe hotels, heeft Koh Phangan nog iets van de oude hippiesfeer weten te behouden.

Veel hutjes en bungalows zijn nog charmant primitief. Het vervoer is een originele longtailboot. Je kunt overal neerploffen in een hangmat en strandtenten zijn met vrolijke kleuren beschilderd. Relaxen doe je niet alleen door te zonnebaden op het strand. Ultieme ontspanning krijg je ook door een massage of een yoga-klas. Behoefte aan wat actie? Ga dan kiteboarden.

Hoewel het strand van Haad Rin steeds commerciëler wordt, zijn er op Koh Phangan nog voldoende afgelegen stranden. Deze zijn met name te vinden in het lastig bereikbare noordwesten van het eiland. Ook het binnenland is nog prachtig authentiek en leent zich voor mooie wandelingen naar watervallen.

Let op: tijdens de feesten wordt veel gestolen. Laat je waardevolle spullen niet in je accommodatie achter. Ook is het aan te raden om vooral rond de echte Full Moon Party je accommodatie van tevoren te boeken.

Pas op met drugs. Drugs zijn verboden. Er worden nogal wat paddo's en pillen verkocht die bijzonder slecht kunnen vallen. En (ver)koop je drugs en word je gepakt, de Thaise overheid heeft geen medelijden... Voor het bezit van een halve joint kun je al een flinke gevangenisstraf verwachten.

Koh Phangnan is te bereiken met de boot vanuit Surat Thani, Koh Samui en Koh Tao.

Reizen Koh Phangan

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors