Phuket

Phuket

door Getaway Travel

Budgetreizigers opgelet: Phuket is niet meer het eiland met wiebelige bamboehutten op het strand en geroosterde vissen boven het kampvuur. Ooit werd Phuket 'De Parel van het Zuiden' genoemd, maar tegenwoordig is deze parel nauwelijks te herkennen. Nu de vastgoedprijzen enorm zijn gestegen, worden de vele prachtige stranden gebruikt om nieuwe hotels, restaurants, reisbureau's en massagesalons te bouwen.

Sinds de tsunami van 2004, toen er vele doden vielen en gebouwen werden weggevaagd, wordt er nog fanatieker gebouwd. Vandaag de dag is Phuket de duurste plek van Thailand. Er staan exclusieve hotels en restaurants waar de rijken der aarde hun vakantie vieren. Op de drukste plekken is het kijken en bekeken worden.

ZELF NAAR Phuket?

Bekijk alle 36 reizen naar Phuket

Ben je op zoek naar een wat tacky variant van glitter en glamour, dan is dit jouw paradijs. Hier kun je ook naar de McDonald's, de KFC, de Pizza Hut en de Starbucks. Het beroemde strand van Patong heeft opmerkelijk veel weg van het Spaanse Salou. De straten zijn er 'opgefleurd' met vele reclames en neonlichten. Kijk hier niet op van schaarsgeklede meisjes en types van wie je in eerste instantie denkt dat het meisjes zijn (zie hier de typisch Aziatische 'ladyboys') want dit is dé plek waar veelal westerse mannen hun lusten komen botvieren.

Maar gelukkig kent Phuket nog steeds mooie, bijna onbedorven plekken. Bovendien compenseert de grillige kustlijn met tropische palmbossen het aanblik van statige hotelblokken. Op dit grootste eiland van Thailand zijn er heerlijke stranden waar je vrijwel niemand tegenkomt, zoals Nai Han en Kamala.

Ook de noordkust is nog prachtig met mooie stranden als Nai Yang, Nai Thon en Mai Khao. De tientallen eilandjes met ruige kalkstenen rotsen met prachtige begroeiing zijn zeer de moeite waard. Bovendien is Phuket een topspot om te gaan duiken. Er worden diverse tours aangeboden naar de omliggende eilanden.

Vanuit Bangkok gaan er bussen en minivans naar Phuket. Je kunt ook vliegen. Er gaan diverse lowcosters van Bangkok en andere Thaise steden naar Phuket.

Reizen Phuket

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors