Thaise massage

Thaise massage

door Getaway Travel

Geen massage ter wereld is beter, bekender en ontspannender (al kun je bij dat laatste vraagtekens plaatsen…) dan de Thaise massage! In elke gevestigde of minder bekende badplaats zul je om de tien meter 'you wanna massage?' horen. Eenmaal binnen kun je je overgeven aan een rug- gezichts- hand- of voetmassage, om even later compleet ontspannen weer naar buiten te stappen… Ontspannen van lichaam én geest welteverstaan.

Genezingsmethode

De Thaise massage is meer dan een massage. Het is tevens één van de oudste genezingsmethoden ter wereld. Naast voeding, spiritualiteit en kruiden, is de massage een belangrijke vorm om te herstellen van ziektes aldus de Thai. Daarnaast zijn de invloeden uit de Chinese geneeskunst en de yoga ook sterk zichtbaar.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 141 reizen naar Thailand

De massages nemen spanning weg uit je lichaam en verbeteren de doorbloeding. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van stokjes of van bepaalde drukpunten op de voeten. Voor bijna alle massages geldt dat het de spieren soepeler maakt. De Thaise massage staat erom bekend behoorlijk heftig en hard te zijn. Liever wat zachter? Vraag dan om een 'oil massage'. Deze is voor iedereen prima te doen.

De 'Thai Massage' geniet veel bekendheid zowel binnen én buiten Thailand. Werd de massage tot halverwege de twintigste eeuw alleen nog uitgeoefend door monniken en op religieuze plekken, nu vind je de massagetafel overal terug. Een massagesalon is dus snel gevonden en meestal vinden ze jou eerder…

Masseren letterlijk in de vingers krijgen?

Wil je het masseren zelf in de vingers krijgen? Er zijn een aantal bekende massagescholen in Bangkok waar je cursussen kunt volgen. Zo biedt de Pho Thai Massage School uitkomst, evenals de Phunnee Foot Massage (voor als je je meteen wilt specialiseren).

Wanneer je in Bangkok leert masseren of wordt gemasseerd zul je je moeten onderwerpen aan de 'Bangkokstijl'. Deze stijl van masseren is een stuk 'harder' dan de tweede variant, die 'Nuad Bo-Ram' wordt genoemd. In Chiang Mai kun je doorgaans ook korte cursussen volgen om een beginnend masseur of masseuse te worden!

Tip: Op bijna ieder strand vind je wel een schaduwrijk plekje met twee massagetafels waar je voor, meestal weinig baht, gemasseerd kunt worden. Voor als het zand en de zee je nog niet relaxed genoeg is…

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors