Vervoer in Thailand

Vervoer in Thailand

Bijna overal in Thailand kun je fietsend de omgeving te verkennen. Vooral in Chiang Mai, Chiang Rai en op de eilanden in het zuiden is het een leuke combinatie van sightseeing en ontspanning.

Fietsen kun je overal huren. Vaak moet er een groot bedrag of een paspoort worden neergeteld als borg. Zorg dat alle zaken goed geregeld zijn om problemen achteraf te voorkomen. In Bangkok zijn er ook fietsmogelijkheden, maar vanwege het drukke verkeer is het een goed idee om dit in groepsverband te doen.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 152 reizen naar Thailand

Trein

Thailand heeft een uitgebreid spoornetwerk. Vanuit de hoofdstad Bangkok vertrekken treinen naar alle hoeken van het land. Naar de populairste bestemmingen gaan dagelijks zelfs meerdere treinen. Op de langere afstanden rijden nachttreinen. Een goede manier om tijd en accommodatie-kosten te sparen.

Wanneer je er voor kiest te reizen in de tweede of derde klas met airconditioning, neem dan voldoende warme kleding mee, want de treinen zijn vaak ijskoud. De eerste klas compartimenten zijn duurder, maar ook een stuk comfortabeler.

Wanneer je meer geld te besteden hebt en in grote luxe wil reizen, is de Eastern & Orient Express een goede optie. Deze trein reist op meerdere trajecten in Thailand. Ook zijn er een aantal trips naar aangrenzende landen. De prijs is inclusief maaltijden en uitstapjes naar bekende bezienswaardigheden.

Bus

Bangkok heeft drie busstations. Lange afstandsbussen vertrekken daar vandaan. De meeste bussen zijn erg comfortabel en vergelijkbaar met luxe tourbussen uit Europa. Uitzonderingen daargelaten zijn de wegen goed. onderhouden. Het reizen per bus hoeft dan ook zeker geen vervelende ervaring te zijn. Houd wel rekening met lange reistijden voor afgelegen bestemmingen. Als het om lange trajecten gaat, is het aan te raden om voor een nachttrein te kiezen.

In Bangkok en andere grote steden kun je je natuurlijk ook verplaatsen per bus. Deze zijn vaak vol en oncomfortabel. Maar als je met een klein budget reist en niet bang bent voor een beetje avontuur, is het een goed alternatief voor de taxi. Reizen per bus vereist een grote mate van alertheid. Ze hebben niet alleen nummers, maar ook verschillende kleuren. Een andere nummer/kleurcombinatie betekent ook een andere route.

Motors en brommers

Wil je het land helemaal in je eigen tempo bekijken, kies een motor of brommer. Vooral buiten de steden is het een ontspannen manier van sightseeing. In de meeste plaatsen kun je brommers huren. Op de eilanden is het aan te raden naar de wat meer afgelegen stranden te gaan, buiten de geijkte toeristengebieden. Check van tevoren wel of alles aan de motor of brommer in orde is.

Rij een proefrondje, controleer de remmen en de motor, en verzeker je ervan dat je niet halverwege pech krijgt. En een extra tip: vraag altijd of je wat gratis benzine van de verhuurder kunt krijgen. Een liter brandstof is vaak genoeg voor een middag rondrijden.

Boot

Naar de eilanden in het zuiden ga je meestal per boot. Maar ook in andere delen van het land is het erg leuk boottochten te maken over de vele rivieren die Thailand rijk is. Als je naar Laos reist, of er net vandaan komt, is het ook een optie om dit per boot te doen.

Vanaf de grens vaart een slowboat naar Luang Prabang in Laos. Dit is wellicht niet de meest comfortabele manier om de grens over te gaan, maar het is wel een onvergetelijke ervaring. In Bangkok kun je ook per ferry delen van de stad bekijken.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors