Koh Phi Phi

Koh Phi Phi

door Getaway Travel

Koh Phi Phi staat bekend als de ultieme bounty eilandengroep. De bekendste eilanden zijn Koh Phi Phi Don (waar alle accommodatie is) en Koh Phi Phi Leh. De lange witte stranden worden omgeven door een turquoise zee en prachtige beboste rotsen. Niet zo gek dat juist hier de film 'The Beach' werd opgenomen. Het water is er bijzonder helder dus je kunt er prima snorkelen en duiken. Men zegt dat dankzij de tsunami in 2004 het water is schoongewassen en zo nog helderder is.

Tsunami 2004

Maar deze tsunami heeft natuurlijk rampzalige gevolgen gehad voor het eiland. Er zijn vele doden te betreuren en het eiland is flink aangetast. Veel oude hutjes en eetgelegenheden zijn destijds weggeslagen. Nu heeft men in rap tempo moderne hotels en restaurants gebouwd, wat niet bijdraagt aan een authentiek karakter. Het eiland raakt steeds populairder en drukker. Het centrum is volgebouwd met horeca, reisagenten, internetcafés en winkeltjes vol souvenirs en goedkope merkkleding.

ZELF NAAR Koh Phi Phi?

Bekijk alle 9 reizen naar Koh Phi Phi

Maar Koh Phi Phi is nog steeds de moeite waard. Zowel voor feestbeesten als diegene die de rust opzoeken op een van de meer afgelegen stranden. Het is gelukkig nog een van de mooiste bestemmingen van Thailand dankzij de blauwheldere zee, de opvallende rotsen en poederwitte stranden.

The Beach

Naast zonnen, bier en cocktails kun je er ook duiken, snorkelen, rotsklimmen, zeekajakken en een Thaise kookcursus volgen. Je kunt er verschillende excursies maken. Leuk is de 'sunset cruise' waarmee je gaat snorkelen en verschillende eilanden in de omgeving bezoekt, zoals Phi Phi Leh waar de film 'The Beach' is opgenomen.

Koh Phi Phi bereik je met de mooie boottocht vanuit Krabi of Phuket.

Reizen Koh Phi Phi

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors