Emigreren naar Thailand

Emigreren naar Thailand

Ben jij zo verliefd op Thailand dat je er niet meer weg wilt? Dan kun je een non-immigrant visum aanvragen waarmee je negentig dagen (single entry) of een jaar (multiple entry) in het land mag blijven.

Wanneer je voor een multiple entry visum kiest, moet je wel elke negentig dagen eventjes de grens over. Een non-immigrant visum is aan te vragen bij het Thaise consulaat in Amsterdam of Den Haag.

Benodigdheden non-immigrant visum

Om een non-immigrant visum te krijgen moet je de volgende documenten meenemen of opsturen:

Een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is bij vertrek uit Thailand. Dus: als een jaar in Thailand wilt blijven, moet je paspoort minimaal nog anderhalf jaar geldig zijn op de dag dat je Thailand binnen gaat. Als je nog geen retourticket hebt gekocht en je vertrekdatum dus onbekend is, moet je paspoort zelfs nog 21 maanden geldig zijn. Je paspoort moet ook minstens één lege pagina hebben.

Een volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier. Het aanvraagformulier is hier te downloaden.

Een kopie van je vluchtgegevens.

Twee gelijke, recente pasfoto's (zwart-wit of kleur).

Vijftig euro voor een single non-immigrant visum, 120 euro voor een multiple entry non-immigrant visum.

Afhankelijk van de reden waarom je het non-immigrant visum aanvraagt:

  • Voor werk: een begeleidende brief van je werkgever of bedrijfspapieren.
  • Om bij familie of geliefden te zijn: kopie trouwakte en/of geboorteakte.
  • Voor studie: studieverklaring.
  • Om na je pensioen in Thailand te wonen: bewijs van inkomsten.
  • Voor een stage: brief van je werkgever;
  • Voor vrijwilligerswerk: brief van je werkgever.

Wanneer je drie opeenvolgende jaren toestemming tot verlenging van het visum hebt gekregen kun je een permanente verblijfsvergunning aanvragen

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Cambodja kenner
Sponsors