Koh Samui Jouw vakantie naar Zuidoost-Azië begint hier!

Koh Samui

door Getaway Travel

Als de populairste eilandbestemming van Thailand moet Koh Samui (vaak afgekort tot Samui) alleen nog Phuket voor zich dulden. Sinds de jaren zeventig is dit eiland bezig zich te ontwikkelen van een eiland met krakende hutjes zonder stromend water tot een mondaine strandbestemming met luxe resorts.

Met een eigen vliegveld en diverse bootverbindingen weten toeristen Samui steeds makkelijker te vinden. Dus ben je op zoek naar een strandbestemming voorzien van faciliteiten, dan is dit jouw plek. Ook voor gezinnen is het eiland ideaal. Maar ook voor backpackers is er nog genoeg budgetaccommodatie te vinden.

ZELF NAAR Koh Samui?

Bekijk alle 37 reizen naar Koh Samui

Samui mag zich nog steeds een tropische bestemming met bounty-achtige allure noemen. De stranden zijn er breed en wit, de palmbomen wuiven je tegemoet en het koraal onder water is kleurrijk. Het binnenland kent stukken ongerepte jungle en kokoswouden met prachtige watervallen, maar ook plekken die fanatiek worden ontbost en geasfalteerd.

Je hebt genoeg keus uit verschillende stranden. De drukste zijn Hat Chaweng en Hat Lamai. Ze liggen aan de oostkant en zijn ondanks de vele mensen nog steeds mooi. Aan de hoofdweg vind je talloze restaurants, bars, winkels, massagesalons, internetcafés, reisbureaus en ook McDonald's is hier vertegenwoordigd.

's Avonds is het een groot openluchtrestaurant en kun je tot diep in de nacht doorfeesten in clubs en strandtenten. En dat elke avond. Reis je alleen en wil je andere mensen ontmoeten, boek dan hier je hostel. De stranden aan de andere kusten zijn een rustiger en kennen afgelegen baaitjes waaraan bungalows liggen.

Let op: de beste periode om Samui te bezoeken is tijdens het droge seizoen, tussen februari tot juli. In de maanden daarna regent het er behoorlijk. Maar het weer is meestal nog prima.

Er vliegen verschillende maatschappijen op Samui, ook low cost maatschappijen. Er gaan ook diverse bussen en minivans in combinatie met de ferry vanuit Bangkok via het zuiden naar Samui.

Reizen Koh Samui

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Vietnam kenner
Sponsors