Bevolking Thailand

Bevolking Thailand

door Getaway Travel

De bevolking van Thailand staat bekend als goedlachs, vriendelijk en gastvrij. Het zit in hun aard om hoffelijk en ingetogen te reageren op andere mensen. Dit zul je zeker ervaren wanneer je door de binnenlanden reist of bijvoorbeeld wordt geholpen in een restaurantje in Bangkok. Daarnaast mag de Thai geprezen worden om z'n grote aanpassingsvermogen op cultureel of economisch gebied.

Ruim driekwart van de bevolking bestaat uit de oorspronkelijke Thai. Daarnaast zijn er nog een aantal minderheidsgroepen, waarvan de Chinezen tot de grootste groep behoren. Ze behoren vaak tot de 'bovenlaag' van de samenleving en hun handelsinstinct zie je overal terug in het land. Denk bijvoorbeeld aan het typerende Chinatown in hoofdstad Bangkok. De huidige Thais trokken vanaf de tiende eeuw vanuit Zuidelijk China het huidige Thailand binnen en stichtte daar hun eigen koninkrijk.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 152 reizen naar Thailand

Bergvolkeren

Andere etnische minderheden zijn Cambodjanen, Maleisiers, Sikhs, Karen en Birmezen. Een zeer klein percentage van de Thaise bevolking wordt gevormd door de bergvolkeren. De Akha-stam is hiervan een voorbeeld. Elk bergvolk heeft zijn eigen gebruiken en klederdracht. Ze vormen daarom een bijzondere groep binnen de Thaise samenleving. Ze hebben weinig bezittingen en geen Thaise nationaliteit. Wanneer je op reis bent in Chiang Mai of Chiang Rai (noordelijk Thailand) kun je deze vriendelijke bergbewoners ontmoeten.

In Thailand leven de verschillende bevolkingsgroepen heel vreedzaam naast elkaar. Andere geloven, bijvoorbeeld buiten het Boeddhisme, worden geaccepteerd en gemengde huwelijken zijn normaal. De bevolking is ongelijk verdeeld over het land; zo is het op de zuidelijke eilanden en in hoofdstad Bangkok erg druk, terwijl de noordelijke hooglanden zeer dunbevolkt zijn.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors