Inentingen Thailand

Inentingen Thailand

In Thailand komen een aantal infectieziekten voor die je vakantie of reis behoorlijk kunnen verpesten. Dus reis jij binnenkort naar Thailand? Vergeet dan niet om je tijdig te laten vaccineren! Tegenwoordig kun je dit ook gewoon thuis laten doen. Hieronder lees je hoe je dit via Thuisvaccinatie.nl doet.

Thuis gevaccineerd worden

Thuisvaccinatie.nl is een gerenommeerde organisatie die vaccinaties aan huis aanbiedt. Het is ook mogelijk om 's avonds of in weekeinden een afspraak te maken voor een vaccinatie aan huis. Meestal worden deze vaccinaties, en de verdere dienstverlening, vergoed door je zorgverzekering. Wil je meer weten? Kijk dan op Thuisvaccinatie.nl en bekijk het filmpje hieronder!

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 245 reizen naar Thailand

Thailand aanbevolen en verplichte vaccinaties

Voor een vakantie naar Thailand zijn inentingen niet verplicht. Wel raden we je aan om een vaccinatie te halen tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A. Check dus of je tienjarig DTP vaccin nog geldig is. Mocht je te laat zijn met vaccineren, dan kun je je altijd nog laten inenten bij het Thaise Rode Kruis in Bangkok.

OOK LEUK

Kies je droombestemming en win een verre reis

Muggen

Ook komt in Thailand op sommige plekken malaria voor. Deze ziekte wordt verspreid door muggen. Neem dus muggenspray mee. Ook om infectie met het Dengue virus te voorkomen. Ook dit virus, dat je doodziek maakt, wordt overgebracht door muggen. Muggenspray en muggenspiralen kun je ook kopen in Thailand. Een muggenspiraal zet je op de veranda van je vakantiebungalow of ergens in je slaapkamer.

Water en warmte

We raden het af om water uit de kraan te drinken. De lokale bevolking doet dit ook niet. Gelukkig kun je overal flesjes mineraalwater kopen. Draag met het warme weer altijd een flesje op zak. Smeer je ook in tegen de zon. En draag op het heetst van de dag een pet of zonnebril. Eten van een straatkraampje is over het algemeen juist veilig.

MEER INSPIRATIE NODIG?

Meld je aan voor onze persoonlijke reistips

De medische zorg in Bangkok en andere Thaise steden is van een uitstekend niveau. Reizigers die van plan zijn verder landinwaarts of door de rest van Zuidoost-Azië te reizen, kunnen in de hoofdstad nog een aantal laatste check-ups te ondergaan.

Reizen met contactlenzen

Het dragen van contactlenzen is onder een groot deel van de Nederlanders een dagelijkse gewoonte. Maar als je op reis gaat is het handig met een aantal dingen rekening te houden, zodat je bij thuiskomst niet wordt geconfronteerd met visuele ongemakken. Voornamelijk in landen met een warmer klimaat moet je voorzichtig omspringen met je lenzen. Houd rekening met de volgende punten:

OOK LEUK

Stuur je mooiste reisfoto in en win twee vliegtickets

- Lenzenvloeistof mag niet warmer dan 25 graden worden. Bewaar dit dus koel op reis!
- Je lenzenbakje mag slechts met de helft gevuld zijn met vloeistof. Vervang de lenzenvloeistof vaak, maar vul deze niet bij. Neem genoeg vloeistof mee, niet alle merken vloeistof zijn in het buitenland verkrijgbaar.
- Het lenzenbakje moet regelmatig schoongemaakt worden. Gebruik kokend water, want dat ontsmet goed. Of neem een aantal nieuw lenzenbakjes mee. Gebruik geen kraanwater om de lenzen en het lenzenbakje af te spoelen!
- Zorg dat je handen goed schoon zijn, vooral in de tropen. Droog je handen goed af na het wassen.
- Draag bij voorkeur daglenzen en geen maandlenzen. Vooral als je weet dat je je lenzen niet goed kunt verzorgen (bijvoorbeeld tijdens een meerdaagse tour) is het gebruik van daglenzen aan te bevelen.
- Als je toch voor maandlenzen kiest, vervang deze dan eerder en draag ze niet de volle maand.
- Wissel het dragen van lenzen af met een bril.
- Draag liever geen contactlenzen op het strand of in de woestijn. Een verdwaalde zandkorrel onder je lens kan heel veel pijn opleveren.
- Als je last krijgt van roodheid, irritatie of pijn in de ogen, verwijder je contactlenzen dan zo snel mogelijk. Neem contact op met een arts als dit blijft aanhouden.

Like deze pagina

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Vietnam kenner
Sponsors