Khao Sok National Park

Khao Sok National Park

door Getaway Travel

Het weelderige Thaise regenwoud is onderverdeeld in tientallen nationale parken. Het Khao Sok National Park ligt in een van de meest bijzondere regenwouden in zuidelijk Thailand. Hoewel een ontmoeting met een tijger zeldzaam is, zul je volop genieten van de flora en een scala aan tropisch gevogelte.

Een local zal je leiden door deze bush van bamboe, wilde varkens en watervallen. Onthoud de naam 'Sip Et Chan'! Deze waterval kent maar liefst elf niveaus. Met een beetje geluk kun je onderweg een verkoelende duik nemen in een meertje.

ZELF NAAR Khao Sok National Park?

Bekijk alle 52 reizen naar Khao Sok National Park

In het Khao Sok National Park zijn verschillende trails mogelijk, afhankelijk van hoe zwaar je een tocht wilt maken. Het is in ieder geval verstandig om je te kleden op eventuele bloedzuigers. In slaap sukkelen na een lange voettocht kan in een drijvende lodge of hoog in een boomhutje! Wie niet van tropische stortbuien houdt, kan het beste tussen januari en april de nationale parken in Thailand bezoeken.

Oude en zeldzame flora

Het Khao Sok National Park ligt in het westen van de provincie Surat Thani. Opmerkelijk is dat dit oerbos velen jaren ouder is dan de Amazone. De jungle van Kao Sok schijnt namelijk zo'n 160 miljoen (!) jaar oud te zijn. Zeldzaam oud met zeldzame flora, zoals de rafflesia. Met een diameter van bijna een meter is dit is 's werelds grootste bloem. En, met een geur van rottend vlees, ook 's werelds meest stinkende bloem!

Wanneer je vanuit het noorden van Thailand komt (bijvoorbeeld Bangkok of Chiang Mai) en het nationale park wilt bezoeken kun je het beste naar Surat Thani gaan. Vanuit daar vertrekken ook de boten naar de zuidelijke eilanden Koh Samui, Ko Tao en Koh Phangan. Vanuit Surat Thani rijd je per minivan in een à twee uur naar het park.

Reizen Khao Sok National Park

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors