Khao Yai National Park

Khao Yai National Park

door Getaway Travel

Dit oudste natuurpark van Thailand behoort zeker tot één van de mooiste ter wereld. Tussen de 200 en 300 olifanten leven hier, evenals een kleine groep tijgers en beren. Deze laatste twee bewoners zul je waarschijnlijk niet snel tegenkomen. Maar de prachtige watervallen (ook te zien in de hollywoodfilm 'The Beach' met Leonardo DiCaprio) maken een hoop goed.

De bekendste van deze watervallen is de prachtige 'Namtok Heo Suwat'. Naast al dit adembenemende watergeweld kom je overal weelderige flora en goed begaanbare paden tegen. Het Khao Yai National Park beslaat een gebied van ruim 2.150 vierkante kilometer, met hoogteverschillen variërend van 500 tot 2000 meter.

ZELF NAAR Khao Yai National Park?

Bekijk alle 19 reizen naar Khao Yai National Park

Neushoornvogel

De uitgestrekte monsoonbossen en regenwoud ogen hier nog vrijwel onaangetast. Het luchtruim boven Khao Yai is zeer interessant voor de vogelaars. Zeker met een enorme populatie neushoornvogels die hier leven. Deze excentriekeling onder de vogels komt hier in een aantal soorten voor, waaronder de 'great hornbill' en de 'wreathed hornbill'. Ondanks hun vaak enorme en felgekleurde snavel moet je deze vogel niet verwarren met de toekan! Een andere veel geziene gast in het Khao Yai National Park is de vleermuis.

Meerdaagse hike

Het Khao Yai National Park ligt centraal in Thailand, zo'n 200 kilometer ten noordoosten van Bangkok. Er zijn diverse trails door het park mogelijk. Van een korte individuele wandeltocht tot een meerdaagse hike, waarbij een ranger geen overbodige luxe is. Er is in ieder geval volop accommodatie aanwezig in verschillende soorten en prijsklassen. Verspreid door het park vind je een aantal torens van waaruit je een mooi uitzicht over de omgeving hebt en wie weet, ook een aantal dieren kunt spotten, zoals dwergherten en wilde apen.

Reizen Khao Yai National Park

Foto's & video's Khao Yai National Park

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors