Accommodatie Thailand

Accommodatie Thailand

Thailand heeft hotels in alle prijscategorieën, van eenvoudig en goedkoop, tot zeer luxe met bijbehorend prijskaartje. In verhouding met Nederland zijn de hotels in Thailand niet duur en is de prijs-kwaliteit-verhouding meestal goed. Een overnachting in een hotel is ter plekke te boeken en kan vaak geregeld worden via internet en reisorganisaties.

Guesthouses

Voor wie graag low budget reist, heeft Thailand een groot aanbod van guesthouses. Als je goed kunt onderhandelen, heb in het laagseizoen al vanaf ongeveer twee euro per nacht een bed in zo'n budget-accommodatie.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 147 reizen naar Thailand

Guesthouses zijn niet altijd even schoon en vaak wat chaotisch. Maar ze zijn wel erg gezellig en goede plekken om nieuwe mensen te ontmoeten. Op de beroemde, of misschien wel beruchte, Khao San Road in Bangkok vind je de meeste guesthouses. Maar ook op de eilanden en in bijna alle andere Thaise steden is er geen gebrek aan goedkope accommodatie.

Resorts

De term 'resorts' is in Thailand een rekbaar begrip. Zo'n beetje elke vorm van onderdak op wandelafstand van water wordt in Thailand een resort genoemd. De meeste van deze resorts zijn gewone hotels of slechts een aantal bij elkaar geraapte bungalows.

Check dus altijd van tevoren welke faciliteiten aanwezig zijn, voordat je reserveert. Als je niet heel hoge eisen stelt en buiten het hoogseizoen reist, kun je op sommige eilanden voor minder dan tien euro per nacht in een zogenaamd resort verblijven. Verwacht dan niet meer dan een houten hutje met een klein badkamertje. Als je naar wat meer luxe verlangt tijdens je verblijf in Thailand, dan zijn er echter ook genoeg 'echte' resorts om uit te kiezen. Vanaf ongeveer veertig euro per nacht kun je prinsheerlijk verblijven in een hotel dat van alle gemakken is voorzien.

Campings

Kamperen in Thailand is een leuke manier om de natuur in het land van dichtbij te ervaren. 's Ochtends kruip je zo uit je tentje de natuur in en 's avonds val je in slaap terwijl op de achtergrond een koor van krekels klinkt. Veel nationale parken staan je tegen een kleine betaling toe je tentje er op te zetten. In sommige parken kun je ook tenten huren. Overige kampeerspullen, zoals een slaapzak en matje, kun je beter zelf meenemen.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors