Geldzaken Thailand

Geldzaken Thailand

De Thaise munt is de baht, verdeeld in honderd satang. Er zijn bankbiljetten van twintig, vijftig, honderd, vijfhonderd en duizend baht. Er zijn munten van een, vijf en tien baht en van vijfentwintig en vijftig satang.

Betalen

Er zijn inmiddels veel pinautomaten in Thailand. En in de steden kun je vaak betalen met een creditcard. Wel is het handig om als reserve een bedrag aan contanten (liefst dollars) bij je te hebben. Accepteer bij het wisselen geen beschadigde biljetten. Zelf raak je die namelijk moeilijk weer kwijt.

Je kunt gebruik maken van traveller cheques in dollars of in euro's. Deze zijn verzekerd tegen diefstal en verlies en overal inwisselbaar bij banken en wisselkantoren.

Afdingen

Net zoals in veel andere oosterse landen kun je in Thailand op veel zaken afdingen. Afdingen is gebruikelijk op de markten, in kleine winkeltjes, op de diensten van gidsen en op vervoer zoals tuktuks, taxi's en brommers. Denk er wel aan dat afdingen een spel is en dat die kleine winst voor jou misschien het verlies van een groot deel van zijn weeksalaris betekent.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Vietnam kenner
Sponsors