Keuken Thailand

Keuken Thailand

door Getaway Travel

Een rondreis in Thailand door een oude stad of langs paradijselijke strandplaatsen gaat hoe dan ook gepaard met een rondreis door de Thaise keuken. Overal op straat zie je kraampjes met kleine hapjes van het pittige Thaise eten. Lekkere Thaise voorafjes of tussendoortjes zijn mah ho (vleesballetjes met ananas), kung sai (pittige garnalen), khao niaw sod sei (gevulde rijstballetjes) of kai yad sai (gevulde omeletten).

Rijst met pepers worden afgewisseld met kip, varkensvlees of vis. Het eten wordt in kleine stukjes gesneden en goed gekruid. Is deze inval van hete specerijen je iets te veel, vraag gewoon om 'mai phet'. De liefhebber zal het in ieder geval goed smaken. Ook voor de portemonnee is het eten in Thailand aantrekkelijk. Ondanks het feit dat de Thaise keuken van oorsprong een culinaire mengeling is van verschillende oosterse lekkernijen, heeft het eten een uniek karakter en staat het hoog op de wereldmenukaart.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 141 reizen naar Thailand

Thailand biedt op de meeste plaatsen ook ruim de mogelijkheid om andere keukens te proeven, zoals Chinees of Italiaans. Voor de meeste restaurants geldt in ieder geval dat de bediening erg gastvrij is en tja, het eten is goedkoop en lekker!

Wil je mensen thuis imponeren met een zelfgemaakte en authentieke Thaise maaltijd? Volg dan een kookcursus in Thailand. In vrijwel elke grote plaats en op bekende, meer toeristische eilanden zoals Phuket en Koh Phi Phi kun je een cursus volgen.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors