Koh Tarutao

Koh Tarutao

door Getaway Travel

Welkom op het eiland van het televisieprogramma 'Expeditie Robinson'! Hier ga je helemaal back to basic. Koh Tarutao is onderdeel van het Koh Tarutao Marine National Park. Het is een voorbeeld van hoe toerisme en de natuur van een eiland samen zouden moeten gaan. Er is een gelimiteerd aantal hutjes en de boel wordt gecoördineerd door de lokale overheid. Het eiland is hierdoor nog steeds schitterend!

De naam Tarutao betekent in het Maleis 'oud, mysterieus en primitief' en dat past bij dit eiland. Het grootste gedeelte wordt bedekt met dichte jungle. Langs de westkust liggen een aantal beschutte strandjes met wit zand. Veel reizigers komen hier voor het wildlife zoals de zeeschildpadden, krokodillen en hagedissen. Helaas is het water niet geschikt voor een snorkeltocht, maar de geweldige hikemogelijkheden mét adembenemende vergezichten maken veel goed.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 207 reizen naar Thailand

Op Koh Tarutao kun je alleen overnachten tussen november en april. Je komt er per boot vanuit Pakbara in Zuid-Thailand.

Koh Tarutao zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Azië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Thailand. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Azië Desk!

Like deze pagina

Reizen Thailand

Meer Koh Tarutao

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors