Tarutao National Park

Tarutao National Park

door Getaway Travel

Het Tarutao National Marine Park is een vrij onbekend, geïsoleerd park waar de natuur haar ruwe schoonheid heeft behouden. Dit park is één van de weinige plaatsen in Thailand waar het toerisme haar sporen nog niet heeft achtergelaten... Alles is hier mooi en puur! Je kunt hier zelfs nog rustig op het strand liggen zonder dat je continu wordt aangesproken door mensen die iets willen verkopen.

Tarutao National Park werd in 1974 geopend als één van de eerste marineparken in Thailand. Het park bestaat uit 51 eilanden in de Andamanse Zee voor de kust van de Satun Province. De eilanden zijn onder te verdelen in twee groepen, Tarutao en Adang-Rawi. Slechts vijf eilanden (Tarutao, Adang, Lipe, Rawi en Klang) hebben een bootverbinding. Het park bestrijkt in totaal een gebied van 1.490 vierkante kilometer en het meest zuidelijke puntje ligt op de grens met Maleisië.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 145 reizen naar Thailand

Zeenomaden

Koh Tarutao is het grootste eiland van het park. Tarutao betekent in het Maleis 'oud en mysterieus' en dat maakt het eiland meer dan waar! Jarenlang hebben hier een soort zeenomaden gewoond, de Chao Lay. Tot het eiland in 1930 werd gebruikt als verbanningsoord voor politieke misdadigers, je kunt nog enkele overblijfselen uit die tijd bekijken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het eiland bezet door piraten, die later werden verdreven door Britse mariniers. De laatste decennia werd het eiland alleen nog aangedaan door verdwaalde vissers en kon de natuur haar gang gaan.

Tegenwoordig is er dus weinig te merken van de roerige geschiedenis. Het eiland is vrijwel onbewoond, natuurlijk afgezien van de dwergherten, wilde zwijnen, katten, makaken en slangen die hier leven.

Flora en fauna

Rondom het eiland vind je vooral dolfijnen, walvissen en vier soorten zeeschildpadden. Deze laatsten leggen ook hun eitjes op Koh Tarutao.

Koh Tarutao en de andere eilanden zijn vrij bergachtig en bestaan grotendeels uit regenwoud en mangroves. Het zeewater is helder en vrij van vervuiling, waardoor duiken hier geweldig is. Er wordt zelfs geschat dat ongeveer 25 procent van de vissoorten ter wereld hier rondzwemt! Bovendien is het koraal rond de Adang-Rawi eilandengroep prachtig.

Officieel is het Marine Park geopend van november tot mei, wanneer de zon schijnt en er een tropisch briesje waait. In de andere maanden zorgt de monsoon voor hevige wind en regen. De grootste eilanden van het park beschikken over accommodatie mogelijkheden, zoals bungalows en campings en zijn bereikbaar per boot vanaf Pakbara.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors