Chiang Mai
8,9
9,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
8,5 Restaurants
9,0 Veiligheid
- Stranden

Chiang Mai

door Getaway Travel

Het noorden van Thailand fascineert veel mensen. Chiang Mai heeft daar een groot aandeel in. In vergelijking met Bangkok is deze tweede stad van Thailand minder druk, meer traditioneel en 's winters een stuk koeler! Veel reizigers blijven hier langer hangen dan ze gepland hadden. Dit komt door de prima kwaliteit en de laaggeprijsde accommodatie, eten en drinken, de internationale sfeer en de vriendelijke bevolking.

Stad vol tempels

Er zijn indrukwekkende tempels, leuke markten (mis de nightbazaar aan de Thanon Chang Khlan niet!), massagesalons, kookcursussen en veel toeristen. Chiang Mai is helaas langzaam aan het uitgroeien tot een ware metropool. De authentieke sfeer dreigt te verdwijnen. Maar de ruim 300 tempels zullen de stad in ieder geval te allen tijde een traditioneel karakter blijven geven…

ZELF NAAR Chiang Mai?

Bekijk alle 73 reizen naar Chiang Mai

Chiang Mai ligt schitterend tussen hoge bergen die worden doorkruist door de Ping River. De oude charmante binnenstad wordt omheind door khlongs (grachten). Het is een ervaring om er doorheen te wandelen. In de maanden tussen juli en maart is de omgeving groen. De omringende vallei ligt er dan erg fraai bij. Tussen april en juni is het droge seizoen en kan het warm en klam zijn.

Tip: Pak de fiets en rijd de stad rond. In een dag heb je zo al het grootste gedeelte gezien.

Olifanten

Je zult in en rondom Chiang Mai ongetwijfeld olifanten tegenkomen. Wil je de dieren van heel dichtbij aanschouwen? Bezoek dan het Elephant Jungle Sanctuary of het Elephant Nature Park, waar je de olifanten eten mag geven en mag wassen. Rijden op een olifant is niet toegestaan, maar je hebt bij deze twee parken wel de garantie dat de dieren goed behandeld worden. Ook maak je vanuit Chiang Mai een- of meerdaagse trekkingen naar prachtige gebieden rondom de stad. Een bezoek waard is het Doi Inthanon National Park en Doi Suthep National Park. Hier kun je uitstekend hiken langs de Doi Pui, tot een hoogte van 1.685 meter.

Festivals

Chiang Mai staat bekend om z'n vele festivals. Bijna elke maand is er wel een feest in de stad die je niet wilt of kunt missen, zoals het legendarische Songkran festival in april. Een absolute trekpleister is het Chiang Mai Flower Festival op de eerste vrijdag en het weekend van februari. Bloemenparades en bloemenkraampjes sieren dan de straten en het Buak Hard Park.

In november, op de avond van de volle maan vieren ze er het spectaculaire Loi Krathong. Dit is voor de Thai een belangrijk festival vanwege het religieuze karakter. Tijdens dit evenement worden de watergoden gunstig gestemd door een bootje met kaarsen en muntjes te water te laten. In de stad worden lampionnen ontstoken waardoor Chiang Mai op deze avond een sprookjesachtige bestemming wordt.

Reizen Chiang Mai

Reviews Chiang Mai

Het oude thailand (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Hidde van der Linden op 08 juni 2017

Een stad waar de oude rituele nog steeds worden naar gestreefd. Een stad waar de tuk-tuk karretjes je om de oren vliegen. Maar een pracht van mooie tempels die je zeker gezien moet hebben zoals de Doi Sutep. Het straatleven is super om mee te maken de sfeer kan je letterlijk proeven. De street food is ook zeker een aanrader en dan vooraal bij de night market.

Pluspunten Chiang Mai

  • local
  • sfeer
  • tempels

Minpunten Chiang Mai

  • oplichting van vervoer
  • smog
Ultieme tip: Bezoek zeker de night market en neem een kijkje in de mooie tempels. Niet te vergeten doe een dagtrip naar de olifanten. Maar niet rijden op ze want dst is heel slecht voor ze.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kleurrijk! (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Lotte Hendriks op 23 januari 2017

Als je Chiang Mai binnen komt, merk je gelijk een verschil met bijvoorbeeld Bangkok. Het is enorm kleurrijk! Maar dit is niet het enige verschil. Het is ook erg schoon, netjes, en een plaatje om naar te kijken. Naast de mooie stad is er ook nog een hele mooie jungle, die je zeker moet bezoeken (met overnachting!) Chiang Mai is een aanrader voor iedere reiziger!

9,2
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden
Ultieme tip: De jungle en de prachtige tempels!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Chiang Mai, een waanzinnig mooie plek. (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Lotte Hendriks op 23 januari 2017

Chiang Mai is een stad die je gezien móet hebben. Het is een 'beademing' als je vanuit Bangkok daar aan komt. Niet zo gehaast, niet zo druk en een heel stuk schoner. Je kunt er hele dagen wandelen en er is genoeg te zien! Prachtige tempels, en de night bazaar mag je zeker niet missen! Kortom: Chiang Mai moet op je lijstje als je naar Thailand gaat.

8,6
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Minpunten Chiang Mai

  • Het is een grote stad dus gebruik een kaart!
Ultieme tip: Neem de tijd, aan 2 dagen Chiang Mai heb je niet genoeg! Ga 's ochtends vroeg al vroeg op pad, want er valt genoeg te zien. Bezoek de jungle!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors