Pai
8,2
8,0 Algemene ervaring
8,0 Beziens­waardigheden
8,0 Locals
8,0 Restaurants
9,0 Veiligheid
- Stranden

Pai

door Getaway Travel

Pai was ooit een klein bergdorpje in Noord-Thailand... en dat is het nog steeds! Pai is een 'stad' op zich, een unieke bestemming in het noorden van Thailand. Hier komen veel creatievelingen op af die zorgen voor leuke live muziek en een relaxte sfeer.

En aan die ontspannen sfeer levert de omgeving van rijstvelden, bergen en groene valleien een grote bijdrage. Pai is klein qua capaciteit, maar groots voor toeristen die hier van een ontspannen vakantie komen genieten. Hier wordt een ogenschijnlijk heerlijk rustig plattelandsleventje geleid.

ZELF NAAR Pai?

Bekijk alle 15 reizen naar Pai

Bamboevlot

Cruisend over de Pai River volg je vanaf een bamboevlot de mooie groene omgeving. Wellicht ontmoet je enkele van de unieke bergstammen, of duik je een van de grotten in. En ruik je een lekkere sterke geur? Dan zouden dat best wel eens Pai's befaamde koffieplantages kunnen zijn.

Dat Pai ook een muzikale stad is, merk je wanneer je 's avonds de Bebop Bar induikt. Het is trouwens niet alleen deze plek waar je bijna dagelijks live muziek te horen is. Overal in de stad zul je muzikanten met hun instrumenten tegenkomen. Wie de slaap maar niet kan of wil vatten, kan doorgaan in de 'afterparty-bar' Bamboo.

Vanaf bijvoorbeeld Chiang Mai brengt een busje je in enkele uren naar Pai. Reken hierbij niet op al te veel comfort. De locals, enkele backpackers, een paar backpacks en nog heel veel meer backpacks moeten ook nog mee! De transformatie tot toeristenmecca heeft ook gezorgd voor een vliegveld met dagelijkse vluchten. Maar, ondanks het opkomende toerisme, is Pai een ontspannen en mooie bestemming in Thailand.

Reizen Pai

Reviews Pai

natuur-cultuur-prachtig! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Natascha Rodenburg op 09 juli 2016

Een scooter huren is een pre. Wij hebben rondgetourd met een mountainbike, dat was wel zweten! Je moet wel oppassen met scooter rijden, er gebeuren veel ongelukken met de vele haarspeldbochten

8,2
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden
Ultieme tip: Een bezoek brengen aan een grot zo'n 1.5u buiten Pai. Prachtige route die je met motor of scooter zou kunnen doen. Wij deden het met een privé taxi met airco.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors