Duurzaam reizen Thailand

Duurzaam reizen Thailand

door Getaway Travel

Thailand: een land met prachtige regenwouden, paradijselijke stranden, vriendelijke mensen, mooie boeddhistische tempels en exotische dieren. Een land dat elk jaar meer dan tien miljoen toeristen ontvangt en waar de lokale bevolking soms meer een attractie is dan gastheer. Helaas begint het toerisme massale vormen aan te nemen, kindersekstoerisme wordt nog al te vaak getolereerd, en het landschap begint er onder te lijden.

Grote invloed van toerisme

Het Land van de Glimlach is een heerlijke bestemming en heeft de reiziger veel te bieden, maar de vraag is of dit altijd zo zal blijven. Het groeiende toerisme heeft namelijk grote invloed op de natuur en de bevolking. Een Aziatisch gezegde luidt: toerisme is als vuur, je kunt er op koken maar het kan net zo goed je huis afbranden. Dit geeft heel kernachtig weer waar het om draait. Het toerisme kan voor heel veel landen, waaronder ook Thailand, een belangrijke bron van inkomsten zijn, maar het kan ook veel negatieve gevolgen met zich mee brengen.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 154 reizen naar Thailand

Impact en gevolgen

De culturele en natuurlijke rijkdommen van Thailand zijn helaas niet vanzelfsprekend. Jouw bezoek kan namelijk een behoorlijke impact hebben op het land, de natuur en de bevolking. Zeker in gebieden waar toerisme massale vormen heeft aangenomen, en waar men nauwelijks is voorbereid, kunnen de negatieve gevolgen groot zijn. Hierbij kun je denken aan waterschaarste, afvalproblemen, geluidsoverlast, maar ook aan kindersekstoerisme en landschapsvernietiging.

Je kunt als reiziger een deel van deze problemen zelf in de hand houden. Als je hier bewust mee omgaat, maakt dat je vakantie leuker, leerzamer en een stuk duurzamer.

Duurzaam toerisme

Duurzaam toerisme betekent toerisme waarbij je naast je eigen plezier, ook rekening houdt met het milieu en de mensen die wonen in jouw reisbestemming. Toerisme in harmonie met de natuur, waar de lokale bevolking de vruchten van plukt. Je denkt nu misschien aan primitief vakantie vieren in een hutje op de hei, maar dat hoeft absoluut niet het geval te zijn. Duurzaam toerisme is niets anders dan een bewuste manier van reizen waarbij je geniet van al het mooist en tegelijkertijd de schoonheden van Thailand ook bewaard blijven voor de toekomst.

Dit lijkt misschien ingewikkeld en moeizaam, maar dat is het helemaal niet. Er zijn namelijk heel veel manieren waarmee jij op een gemakkelijke manier een steentje kunt bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van Thailand.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors