Thaise eilanden

Thaise eilanden

door Getaway Travel

Thailand wordt geprezen om z'n mooie stranden en eilanden in het zuiden. Maar ook de westkust is een paradijs voor strandaanbidders. Snorkelen rond het eiland Phuket, wegdromen in het zand van Pattaya of wandelen in de branding van Koh Samui. Ondanks de enorme groei van het toerisme is Thailand nog steeds een mekka voor een rustige zon, zee en strandvakantie.

Zo compenseert de grillige kustlijn met tropische palmbossen van Phuket het aanblik van statige hotelblokken. Opmerking: wie niet van verlichte neonstraten of prostituees houdt, kan het beste Patong Beach in Phuket vermijden. Als je zelf niet een klein beetje op onderzoek uitgaat, zul je hier, bijvoorbeeld vanaf de luchthaven, automatisch worden gedropt.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 141 reizen naar Thailand

In het verlengde van Phuket ligt het zeer fraaie Koh Phi Phi, waar het woord 'bounty' een wel heel letterlijke vertaling krijgt... Andere eilanden voor de kust van Thailand zijn Koh Phangan, Koh Chang en Koh Tao. Zeker dit laatste miniatuurparadijs is een oase van rust.

De zuidelijke eilanden

De groep zuidelijke eilanden Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao behoren tot de populairste eilandenarchipel van het land. Ze liggen in de Golf van Thailand en trekken een gevarieerd publiek. Grofweg gaan veel families met kinderen naar het paradijselijke Koh Samui, waar trouwens ook veel backpackers de rustige wateren of de bruisende openlucht barretjes komen verkennen.

Voor wellicht één van de grootste feesten in de buitenlucht kun je iedere maand afreizen naar Koh Phangan voor de legendarische Full Moon Party. Duizenden mensen dansen hier tot 's morgens vroeg in de branding van Hat Rin, begeleid door dj's, emmertjes met drank en spectaculair vuurwerk.

Een stuk rustiger gaat het er aan toe op het kleine 'schildpaddeneiland' Koh Tao. Wat hier wel in overvloed is zijn de vele duikscholen en zeer aangename duiklocaties. Het eiland is dan ook hét duikmekka van Thailand en de kosten voor een beginnerspakket zijn relatief erg laag.

Tip: huur op Koh Tao een brommertje voor een dag en rijd het eiland rond! Onderweg kom je verlaten stranden tegen en prachtige snorkellocaties!

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors