Kanchanaburi

Kanchanaburi

door Getaway Travel

Ten westen van Bangkok ligt de stad Kanchanaburi in de gelijknamige provincie. Hier domineren weelderige jungle, watervallen en bergen het landschap. Het is ook het toneel van een van de meest bloederige hoofdstukken uit Thailand's recente geschiedenis.

In de Tweede Wereldoorlog zetten Japanse soldaten krijgsgevangen in om een spoor aan te leggen tussen het huidige Myanmar en Thailand. In de provincie Kanchanaburi moesten de sporen van beide landen samenkomen. Ondanks dat de planning was om dit in vijf jaar te doen, dwong het Japanse leger de arbeiders om de klus in slechts zestien maanden af te maken.

ZELF NAAR Kanchanaburi?

Bekijk alle 34 reizen naar Kanchanaburi

Death Railway

De brute behandeling door de Japanse soldaten en de slechte condities zorgden ervoor dat 16.000 krijgsgevangen het leven lieten tijdens dit project. In die zelfde periode stierven nog eens bijna 100.000 arbeiders uit Thailand, Maleisië en Indonesië. De spoorlijn kreeg daarom dan ook de bijnaam Death Railway.

De spoorlijn werd ongeveer twintig maanden gebruikt voordat het kapot werd gebombardeerd door vijandige troepen. Hierbij werd ook de brug over River Kwai gebombardeerd. Deze brug was de inspiratie van de bioscoopfilm The Bridge on the River Kwai die in 1957 werd uitgebracht en de film won zeven Oscars.

Naast de brug ligt het Thailand-Burma Railway Centrum. Dit museum is een goede start voor iedereen die meer wil weten over de bouw van de brug en spoorweg. Daarnaast kun je in Kanchanaburi ook een stuk per trein over een nog bestaand deel van de spoorlijn reizen en zijn er twee begraafplaatsen voor de slachtoffers die gevallen zijn bij de bouw van de spoorlijn.

Hellfire Pass

Verderop in de provincie ligt de Hellfire Pass. Deze pas loopt recht door een rots en het uithakken van deze rots was voor krijgsgevangenen een van de zwaarste beproevingen tijdens hun gevangenschap. Voor of na een bezoek aan deze indrukwekkende plek waar honderden gevangenen het leven lieten kun je het nabijgelegen museum bezoeken.

Kanchanaburi heeft naast een indrukwekkende geschiedenis een van de mooiste natuurlijke omgevingen van Thailand. Zeven van de grootste watervallen van het land en natuurlijk een groot aantal tempels. Je kunt er een trek maken in de bergen of een boot- of kajaktocht over de River Kwai.

Langs en op de rivier vind je veel accommodatie in de vorm van guesthouses en drijvende hotels. Deze drijvende hotels bestaan uit bamboe hutten op vlotten die verankerd liggen in de rivier. Niet voor mensen met een zwakke maag, maar anders een leuke ervaring.

Kanchanaburi is per luxe bus in twee uur te bereiken vanaf Bangkok. De goedkopere bussen doen er een uur langer over en het is ook mogelijk om met een kleine omweg via Ayutthaya te reizen.

Reizen Kanchanaburi

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors