Koh Tao

Koh Tao

door Getaway Travel

Door de jaren heen is Koh Tao een geheime schuilplaats geweest van piraten, een aanmeerplek van vissers, een gevangenis, de bestemming voor de budgetloze backpacker. Tegenwoordig staat het eiland bekend als een van de mooiste duikspots van Thailand. Het water is glashelder en het zeeleven is zo divers dat je iedere dag wel een nieuwe vis spot. Het is misschien wel de beste plek om je PADI-brevet te halen, ook vanwege de lage prijzen.

Koh Tao is helemaal omringd door koraalrif. Omdat het zeewater er warm is en er weinig stroming is, vormt Tao de ideale duikspot voor beginnende duikers. Langs de gehele kust vind je zo'n dertig duiklocaties, die samen voor iedere duiker en in alle weersomstandigheden een mooie duik mogelijk maken.

ZELF NAAR Koh Tao?

Bekijk alle 23 reizen naar Koh Tao

Het meest populaire stukje kust van Koh Tao is een lang stuk strand in het westen, namelijk Sairee strand. Op dit langste en drukste strand van het eiland zie je alom wetsuits en wordt de zee gesierd door snorkels die als vrolijk gekleurde rietjes boven het water uitsteken. Op dit strand vind je de meeste duikscholen. Hier blijkt echter ook dat Koh Tao meer is dan een prachtige duikbestemming.

Want zelfs als je niet zo dol bent op duiken heeft dit eiland genoeg te bieden. Je kunt hier ook uitstekend zeekajakken, hiken of yogalessen volgen. Koh Tao is bovendien een stuk rustiger dan het nabijgelegen toeristsiche Koh Samui en backpackerfeesteiland Koh Phangan. Op Koh Tao kun je ook nog gewoon even lekker helemaal niets doen.

Er zijn nog niet veel echte resorts, de elektriciteit is nog geen 24 uur per dag beschikbaar en de locals houden zich meer bezig met vissen en de kokosnoothandel dan met de toeristenindustrie. Koh Tao is een romantisch paradijsje waar je je boek leest in een hangmat terwijl de zon in de zee zakt.

Koh Tao bereik je met de boot via Surat Thani, Koh Phangan en Koh Samui.

Reizen Koh Tao

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors