Thai boxing

Thai boxing

door Getaway Travel

De nationale sport van Thailand is onbetwist het boksen. Of beter gezegd 'Muay Thai', vrij vertaald is dit 'de kunst van het vechten'. Een goede Muay Thai bokser in Thailand is vergelijkbaar met een beroemde voetballer in Nederland. Een sport met veel aanzien dus. De Europese variant van de Thai Boxing is het kickboksen, alleen mogen hier geen knieën en ellebogen aan te pas komen. Nog een verschil is de 'rammuai' die aan deze variant ontbreekt. Dit is een rituele Thaise dans die voor een gevecht wordt opgevoerd.

Oorsprong

De Muay Thai kent zijn oorsprong in de Krabi Krabong. Deze gewapende vechtkunst gaat er van uit dat wanneer een Krabi-vechter zijn wapens heeft verloren, hij altijd nog acht lichaamsdelen heeft die hij als (dodelijk) wapen in kan zetten tegen zijn belager. Die tak van de Krabi Krabong wordt Muay Boran genoemd. Hiervan is het huidige Muay Thai afgeleid, met de nadruk op 'afgeleid', want de Muay Boran is ietwat dodelijk om als competatieve vechtsport vandaag de dag te beoefenen.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 141 reizen naar Thailand

Muay Thai leerscholen

De meeste Thai beoefenen de sport puur voor recreatie omdat thai boxing erg veel inspanning, training en discipline vereist. Professionele Muay Thai boksers leven en trainen volgens een zeer strak schema. Wie de traditionele Muay Thai wil beoefenen zal dus echt naar Thailand moeten komen! Daar zijn genoeg leerscholen te vinden, zoals Camp Fairtex in Bangplee of Rawai Muay Thai Camp in Phuket. Ook op straat kun je zomaar een ring tegenkomen waarin twee lokale boksers het tegen elkaar op nemen.

Een legendarisch Muay Thai-er is Nai Khanohm Tom. Hij zat gevangen in Myanmar ten tijde van de oorlog tussen Thailand en Myanmar. Hij vocht tegen de tien allerbeste vechters van het land en versloeg hen een voor een. Op die manier kreeg hij z'n vrijheid terug. Tegenwoordig staat hij symbool voor de Muay Thai sport in Thailand.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors