Klimaat in Thailand

Klimaat in Thailand

door Getaway Travel

Het grootste deel van Thailand heeft een tropisch moessonklimaat, te verdelen in drie seizoenen met een gemiddelde hoge temperatuur van 25 graden Celsius:

1. Heet seizoen; Tussen maart en mei worden de hoogste temperaturen gemeten (40 graden), met een gemiddelde temperatuur rond de 35 graden. In deze periode is het grootste deel van de dag zonnig en droog en voelen de temperaturen als heet aan. Een bezoek aan Bangkok is niet erg aan te raden. In het zuiden en zuidoosten vallen er in de namiddag vaak kortstondige, heftige regenbuien die voor de nodige verfrissing zorgen.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 154 reizen naar Thailand

2. Van mei tot oktober volgt het moesson regenseizoen, waarbij in de maand september de meeste regen valt. In de namiddag of 's avonds kan er in korte tijd zeer veel regen vallen. Moessonperiodes kunnen het ene of het ander jaar sterk van elkaar verschillen. In sommige jaren regent het zeer veel, in andere jaren is het weer veel droger. Denk niet dat het alleen maar zal regenen, want vaak zijn er tussen de stortbuien meerdaagse droge perioden.

3. Van november tot december begint het overgangsseizoen. Gedurende deze periode is het in Thailand meestal droog met koelere temperaturen; overdag tussen de 25 en 30 graden, met uitschieters naar beneden in het noorden en noordoosten. Deze periode is toeristisch gezien dan ook het hoogseizoen.

Let op: hoewel regen nooit plezierig is op reis, heeft dit toch ook voordelen. Immers het landschap is gedurende de vochtige periode prachtig groen, het ruikt heerlijk fris en het is minder stoffig op de wegen. Tijdens deze periode (mei - oktober) valt er echter in het noorden van Thailand een stuk minder regen en het noordoosten heeft op zijn tijd zelfs met droogte te kampen. Het kan 's nachts zelfs behoorlijk koel zijn.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors