Mediteren Thailand

Mediteren Thailand

door Getaway Travel

Helemaal tot jezelf komen door middel van stilte en opperste concentratie: meditatie behoort misschien wel tot de meest ontspannende activiteit in Thailand. Maar mediteren vergt techniek, studie en een onverstoorbaar en onvoorstelbaar doorzettingsvermogen! Kun jij alle 'geneugtes des levens' uitschakelen en je helemaal storten op… jezelf?

Tegenwoordig kijkt niemand er meer verbaasd van op als zijn alledaagse buurman vertelt dat hij een 'ontspannende' meditatievakantie naar Thailand heeft geboekt. Thailand is misschien wel het bekendste en populairste land in Zuidoost-Azië om een meditatiecursus te volgen. Je kunt hier in verschillende kloosters door het hele land voor terecht.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 141 reizen naar Thailand

Innerlijke rust bereiken

Maar wat houdt zo'n meditatiecursus nou precies in? Over het algemeen duurt een cursus in Thailand 10 of 21 dagen. Je krijgt een streng dagschema en het is de bedoeling dat je het grootste gedeelte van de dag mediterend doorbrengt. Alle mogelijke vormen van amusement en comfort zal je achter je moeten laten voor het bereiken van innerlijke rust. Zo mag je geen muziek luisteren, niet praten met medecursisten, niet schrijven of lezen en slaap je in een soort kale cel op een rieten matje. Verder worden mannen en vrouwen strikt gescheiden (dus ook je eigen vriendin, vrouw of kersverse vakantieliefde) en is er weinig tijd voor andere ontspannende activiteiten.

Je leert veel over het boeddhisme, tot jezelf te komen en je geest 'zuiveren'. Na de cursus zou je in staat moeten zijn je gedachten uit te schakelen en, door extreme concentratie, rust in je geest te creëren. Bij deze concentratie richt je je voornamelijk op de ademhaling.

Dagindeling

De dagindeling tijdens een meditatiecursus bestaat uit een aantal onderdelen. Per klooster kan het een klein beetje verschillen, maar vaak komt het grotendeels met elkaar overeen. Dit is een voorbeeld van een dagschema van een klooster in Suan Mokkh. Suan Mokkh is een oud boeddhistisch klooster in het zuiden van Thailand en is een bekende plaats voor meditatieleer.

04:30 Opstaan
05:00 Ochtendlezing
05:15 Zittend mediteren
05:45 Yoga
07:10 Zittend mediteren
08:00 Ontbijt

10:00 Dhama lezing
11:00 Lopend mediteren
11:30 Zittend mediteren
12:00 Lopend mediteren
12:30 Lunch

14:30 Meditatie instructies
15:00 Zittend mediteren
15:30 Lopend en staand mediteren

16:15 Groepszingen
17:00 Lopend mediteren
17:30 Zittend mediteren
18:00 Thee

19:30 Dhama lezing
20:00 Groepsmeditatie
21:00 Einde
21:30 Slaapzalen sluiten

Voor de één een heerlijke vakantie, voor de andere een nachtmerrie. Zorg in ieder geval dat je goed voorbereid bent als je een meditatiecursus wil gaan doen, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan en weet waar je aan begint.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors