Bangkok Jouw vakantie naar Zuidoost-Azië begint hier!

Bangkok

door Getaway Travel

Bangkok is de stad van de mystieke tempels en drijvende markten op de khlongs (grachten), maar ook van een rumoerige verkeerschaos, de futuristische skytrain en een roerig nachtleven. Een stad van contrasten die onderdak biedt aan zo'n tien miljoen inwoners. De gouden tempeldaken staan zij aan zij met de strakke skyline van torenhoge wolkenkrabbers.

Bezienswaardigheden

De boeddhistische heiligdommen liggen dicht bij elkaar in het oudste gedeelte van Bangkok. Steek de Chao Phraya over per pond en bezoek de indrukwekkende Tempel van de Dageraad, Wat Arun. De tempel is versierd met kleurrijk porselein en schittert als de zonnestralen erop schijnen. Een bezoek aan het koninklijke Grand Palace mag je ook niet overslaan. Het is een stad in de stad met daarbinnen de heiligste tempel van Thailand, de Wat Phra Kaew. Hier bevindt zich het belangrijkste boeddhistische beeld van het land, de Smaragdgroene Boeddha (Emerald Buddha).

ZELF NAAR Bangkok?

Bekijk alle 133 reizen naar Bangkok

Bangkok trekt een drukke mengelmoes van winkelende mensen aan. Van reusachtige shoppingmalls, zoals het Mahboonkrong-winkelcentrum (MBK), tot de ontelbare souvenirkraampjes in de kleurrijke wijk Chinatown, je kunt het zo gek niet bedenken. In de altijd wakkere wijk Patpong gaat het scharrelen tussen marktkraampjes geleidelijk over in een bruisend nachtleven.

Khao San Road

De bekendste backpackersstraat van Bangkok, en misschien wel van heel Azië, is Khao San Road. Het is een centraal punt in de stad vanwaar je goedkope vliegtickets regelt, de nacht doordanst met een Singha biertje in je hand en waar je je waagt aan het eten van de nachtelijke kraampjes. Hier vind je ook veel goedkope hostels en, op de hoek van de straat, een batterij aan tuk-tuk's en taxichauffeurs.

Ook in Sukhumvit springen de restaurantjes en barretjes als paddenstoelen uit de grond. En illegaal of niet, in sommige delen van deze drukke wijken bepaalt ook de 'red light zone' het straatbeeld. Maar, overschaduwt door de moderne cultuur, gaat er in metropool Bangkok toch nog heel wat van het traditionele leven schuil. Van de typische Thaise keuken tot imposante boeddhabeelden.

Vervoer

Karakteristiek voor Bangkok is de onuitputtelijke verkeersdrukte. Wil je jezelf spotgoedkoop laten rondtouren door de stad, houd dan een taxi aan en vraag of hij de meter aan wil zetten. Voor nog geen twee euro kun je zo een uur in een taxi zitten. De tuk-tuk is een uitvergrote brommer met twee wielen achter en één wil voor. Als passagier zit je achter de bestuurder onder een afdakje. Dit voertuig zorgt voor een behoorlijk avontuurlijk ritje door de drukke metropool. Wanneer je ermee in de file staat, zijn de vele uitlaatgassen meestal geen pretje. Aan de andere kant schiet je met dit vervoersmiddel wel makkelijker langs bussen, auto's of smalle weggetjes.

Echt goedkoop zijn de stadsbussen. Je springt gewoon door de open deur heen en springt er na het betalen van een paar baht weer net zo makkelijk uit op de plaats van bestemming. Er gaan vanuit Bangkok ook veel treinen, bijvoorbeeld richting Surat Thani, vanwaar je kunt overstappen op de ferry naar de zuidelijke eilanden Koh Phangan, Koh Samui of Koh Tao. Voor weinig geld stap je in de nachttrein die je in een halve dag naar het zuiden van het land brengt.

Reizen Bangkok

Meer Bangkok

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors