Sukhothai Jouw vakantie naar Zuidoost-Azië begint hier!

Sukhothai

door Getaway Travel

Sukhothai was de eerste hoofdstad van Siam (de oude naam van Thailand) en beleefde een bloeiende periode in de dertiende en veertiende eeuw. De grandioze tempels uit deze gouden eeuw zijn helaas grotendeels vervallen, maar nog steeds de moeite waard. Deze kun je bezoeken in het Sukhothai Historical Park, in het oude gedeelte van Sukhothai. Het park is één van de belangrijkste historische plaatsen van Thailand. Het is omgeven door grachten.

Culturele broedplaats

De ruïnes hebben in de jaren tachtig een flinke opknapbeurt gekregen van UNESCO. Veel van deze oude pracht is ondergebracht in het Ramkhamhaeng National Museum. Deze centrale plek in het park is een goede start wanneer je het park wilt gaan verkennen.

ZELF NAAR Sukhothai?

Bekijk alle 25 reizen naar Sukhothai

Sukhothai was de broedplaats voor de huidige Thaise cultuur. Dit is terug te zien in de klassieke Thaise stijl van de tempels van het park. De Wat Mahathat is de grootste en indrukwekkendste tempel. Het is te herkennen aan een imposante boeddhabeeld, gehuld in een oranje sjaal. Ook het koninklijk paleis van Sukhothai is een lust voor het oog. Wanneer je de vele, vredelievende beelden in de stad ziet begrijp je beter waarom Sukhothai 'dageraad van het geluk' betekent…

Het moderne gedeelte van Sukothai ligt op tien minuten van de oude koningsstad. Hier heb je de nodige hotels, restaurants en bars. Bij de eetstalletjes kun je 's avonds typisch Thaise gerechten krijgen zoals gefrituurde larven en andere insecten. Maar ook gewoon rijst met rundvlees en groente...

Loi Krathong festival

Tijdens het mooiste festival van Thailand, Loi Krathong, is een bezoek aan het Sukhothai Historical Park een wel heel sfeervolle aangelegenheid! De Thai eren dan de watergod Mae Kong Kha. Dit doen ze door een lotusbloem, gevuld met munt, wierook en een kaarsje te water te laten. Het is een waanzinnig gezicht om al die bloemen met lichtjes over het water te zien drijven omgeven door eeuwenoude tempels.

Wil je dit festival half november bezoeken? Sukhothai bereik je vanaf hoofdstad Bangkok in een kleine zes uur per bus of met het vliegtuig. De stad is gelegen in het noorden van Thailand. Wanneer je naar Chiang Rai of Chiang Mai in het noorden reist, is het dus een aanrader om onderweg Sukhothai aan te doen.

Tip: Verken het Sukhothai Historical Park per fiets. Het is sneller, comfortabeler en voor de warme periodes een stuk koeler!

Reizen Sukhothai

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors