Klimaat van Thailand

Klimaat van Thailand

Het grootste deel van Thailand heeft een tropisch moessonklimaat met een hoge gemiddelde dagelijkse temperatuur van 25 graden Celsius. Het klimaat is te verdelen in drie seizoenen: heet-, regen- en overgangsseizoen.

Hete seizoen

Tussen maart en mei worden de hoogste temperaturen gemeten, rond de 40 graden, met een gemiddelde temperatuur rond de 35 graden. In deze periode is het overdag meestal zonnig en droog, en voelt het heet aan. Een bezoek aan Bangkok is in deze periode niet erg aan te raden. In het zuiden en zuidoosten vallen er in de namiddag vaak kortstondige, heftige regenbuien die voor de nodige verfrissing zorgen.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 147 reizen naar Thailand

Regen seizoen

Van mei tot oktober volgt het moesson regenseizoen. In de maand september valt de meeste regen. In de namiddag of 's avonds kan er in korte tijd zeer veel regen vallen. Moessonperiodes kunnen per jaar sterk verschillen. Sommige jaren regent het zeer veel, andere jaren is het veel droger. Denk echter niet dat het alleen maar zal regenen, want vaak zijn er tussen de stortbuien meerdaagse droge perioden.

Overgangsseizoen

Van november tot december begint het overgangsseizoen. Gedurende deze periode is het in Thailand meestal droog. In het zuiden is het in deze periode overdag tussen de 25 en 30 graden. In het noorden en noordoosten is het relatief koel. Deze periode is toeristisch gezien dan ook het hoogseizoen.

Let op: hoewel regen nooit plezierig is op reis, heeft zij ook voordelen. Het landschap is gedurende de vochtige periode prachtig groen, het ruikt heerlijk fris en het is minder stoffig op de wegen. Tijdens de regenperiode (mei - oktober) valt er echter in het noorden van Thailand juist een stuk minder regen. En het noordoosten heeft op zijn tijd zelfs met droogte te kampen. Het kan er 's nachts behoorlijk afkoelen.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors