Drugs in Thailand

Drugs in Thailand

Drugs zijn in Thailand overal te verkrijgen, zelfs als je er niet naar op zoek bent. Op sommige plaatsen, zoals op Khao San Road in Bangkok en op de eilanden in het zuiden zijn zij zelfs zo openlijk aanwezig dat je even vergeet dat alle drugs echt illegaal zijn in Thailand. Vergis je hier niet in!

Elk jaar worden tientallen toeristen opgepakt en veroordeeld voor het bezit of de smokkel van drugs. Zelf een klein beetje softdrugs, zoals een gram marihuana, kan je voor jaren achter de tralies krijgen. Als je meer dan twintig gram van een klasse-A drug zoals heroïne, cocaïne, met amfetamine (in Thailand ya-ba geheten) of ecstasy probeert te smokkelen, kun je zelfs de doodstraf krijgen!

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 231 reizen naar Thailand

Boeken en films

Mocht je nog niet voldoende zijn afgeschrikt en toch van plan zijn om drugs te gebruiken in Thailand, lees dan eens het boek The Damage done, geschreven door Warren Fellows. Of Forget you had a daugther, van Sandra Gregory. Dat zal je waarschijnlijk wel van gedachten doen veranderen. Een ander goed voorbeeld van de harde Thaise maatregelen tegen drugsbezit is te zien in de film Bangkok Hilton uit 1989.

Onafhankelijk advies over je reis naar Thailand

De reisspecialisten van de Azië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Thailand. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Azië Desk!

Like deze pagina

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Maleisië kenner
Sponsors