Duurzaam vervoer Thailand

Duurzaam vervoer Thailand

door Getaway Travel

Om zoveel mogelijk plekken van Thailand te kunnen bewonderen zul je gebruik maken van een bepaald vervoersmiddel. Er zijn echter wel verschillende mogelijkheden. Een wandeltocht of fietstocht is een stuk milieuvriendelijker dan een tochtje op de motor, en de bus is weer beter dan het vliegtuig. Met je keus voor een bepaald type vervoersmiddel tijdens je reis heb je de mate van duurzaamheid van je reis voor een groot deel zelf in de hand.

Vliegen

Thailand ligt niet om de hoek. Al snel neem je het vliegtuig om er te komen. Helaas is deze manier van reizen wel schadelijk voor het milieu. Vliegtuigen hebben een hoge CO2-uitstoot, wat voor een belangrijk deel bijdraagt aan het versterkte broeikaseffect. Dit heeft klimaatverandering tot gevolg, met alle problemen van dien.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 147 reizen naar Thailand

Bomen en planten zetten echter CO2 om in zuurstof, en worden dan ook wel de 'groene longen van de aarde' genoemd. Er zijn organisaties die bomen aan planten om de CO2-uitstoot van je vliegreis te compenseren.

Wil je graag naar Thailand, zorg er dan voor dat je een directe vlucht hebt. Ook zijn er organisaties die je de kans geven de CO2 van je vlucht te compenseren door middel van een donatie. Via Greenseat of Trees for All kun je op een gemakkelijke manier je stoel 'groen' maken. Het hoeft je niet veel te kosten, en met jouw donatie ondersteun je de aanplant en bescherming van bossen wereldwijd. Zo draag je op een positieve manier bij een het terugdringen van de CO2-concentratie en stap je met een gerust hart het vliegtuig in.

Voor reizen binnen Thailand zijn er allerlei mogelijkheden. Als je duurzaam wilt reizen kun je beter geen binnenlandse vlucht nemen want dit scheelt een hoop CO2 uitstoot. Ook al wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien, het is net zo gemakkelijk en bovendien veel leuker om de wildernis van Thailand te doorkruisen per bus of trein. Het openbaar vervoer is in Thailand relatief goedkoop, en zelfs de verste uithoeken zijn ermee te bereiken.

Bus

Thailand beschikt over goede wegen en met de bus ben je dan ook snel op de plaats van bestemming. In Bangkok zijn drie busterminals, die ieder met een andere regio van Thailand in verbinding staan. Ter hoogte van Ekkamai vind je de busterminal voor de oostelijke regio, aan de Boromratchonnoani Road die voor het zuiden en de bussen naar het noorden vertrekken vanaf Kamphaeng Phet 2 Road.

Trein

Naast de bus is de trein ook een duurzame manier om Thailand te verkennen. De meeste steden in het noorden, oosten en zuiden zijn via moderne spoorwegen met Bangkok verbonden. Je reist efficient en snel met het moderne railvervoer, en bovendien zie je op deze manier ook heel veel van het landschap.

Er zijn verschillende klassen, dus als je wat luxe wilt is dat ook allemaal mogelijk. Via de zuidelijke route kun je bovendien reizen naar Maleisië en Singapore. Je kunt de treinkaarten al drie maanden van tevoren boeken bij de grote stations en bij de advance booking office op het treinstation van Bangkok.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors