Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

door Getaway Travel

Dikke kans dat je tijdens een bezoek aan Maleisië de hoofdstad Kuala Lumpur aandoet. Hier vermaak je je prima voor een of meerdere dagen. Kuala Lumpur is de laatste jaren uitgegroeid tot een moderne metropool. In de levendige stad wonen bijna twee miljoen inwoners.

Modderige rivier

Als je de stad ziet, geloof je niet dat dit eind negentiende eeuw nog een mijnwerkerskamp was. Deze mijnwerkers gaven de stad ook de naam Kuala Lumpur, wat modderige rivier betekent. Nu wordt Kuala Lumpur vaak afgekort als KL. Je ziet dat de stad oud en nieuw samengevoegd heeft. Zo heb je oude koloniale herenhuizen, maar ook hypermoderne gebouwen als de Petronas Twin Towers en de Kuala Lumpur Tower. Vanaf beide wolkenkrabbers heb je een geweldig uitzicht over de stad,

ZELF NAAR Kuala Lumpur?

Bekijk alle 73 reizen naar Kuala Lumpur

Op het eerste gezicht kan Kuala Lumpur overkomen als een van de vele drukke, chaotische Aziatische steden. Ben je even gewend en uitgerust, dan merk je dat Kuala Lumpur veel meer te bieden heeft.

Bezienswaardigheden

In Chinatown maak je kennis met het oude en typische Maleisië en relaxen kan in de Lake Gardens, oftewel Taman Tasik Perdana, in de binnenstad.

Andere highlights die je eigenlijk niet mag missen zijn Masjid Jamek, de oudste moskee van Kuala Lumpur, en de Sri Mahamariamman Temple. Deze wordt ook wel de mooiste hindoetempel van heel Maleisië genoemd. De Golden Triangle is het zaken-, shop- en entertainmentcentrum van de stad. Een ander hoogtepunt is één van de grootste moskeeën van Zuidoost-Azië: de Masjid Negara. Het National Museum en de Chinese Thean Hou Temple zijn ook een bezoekje waard.

Reizen Kuala Lumpur

Meer Kuala Lumpur

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors