Cameron Highlands Jouw vakantie naar Zuidoost-Azië begint hier!

Cameron Highlands

door Getaway Travel

De Cameron Highland vormen een groen en bergachtig plateau in Maleisië. Hier bezoek je de uitgestrekte theeplantages en kun je het productieproces van dit, van oorsprong Aziatische drankje, op de voet volgen. Dwalend over deze heuvels kom je typische bosdieren en bosflora tegen. Door de vruchtbare grond en het aangename klimaat zijn de Cameron Highlands een kruidentuin voor de rest van het land.

Best of Highlands

Wandel naar de BOH-theeplantages (simpelweg: 'Best Of Highlands') en oordeel zelf of de thee hier inderdaad zo lekker is. Tussen de bosrijke hills kun je ook een balletje slaan op een 18-holes golfterrein en tot rust komen in een van de internationale hotels. Wanneer je vanaf Kuala Lumpur over de snelweg naar de Cameron Highlands rijdt doe je er drie tot vier uur over. De beloning: complete rust...

ZELF NAAR Cameron Highlands?

Bekijk alle 51 reizen naar Cameron Highlands

Wanneer je de Cameron Highlands bezoekt, merk je dat je een andere wereld bent binnen gestapt. Van de tropische hitte in de rest van het land kun je hier heerlijk afkoelen in haast Britse sferen. De temperatuur komt niet boven de 21 graden, 's Avonds kan het behoorlijk afkoelen en is een warme trui geen overbodige luxe.

Het gebied is vernoemd naar de Brit William Cameron die het in 1885 ontdekte. Al snel kwam hij erachter dat het land erg vruchtbaar was. Theeplanters en Chinese boeren volgden snel. De Cameron Highlands wordt nu ook wel de groentetuin van Maleisië genoemd.

De belangrijkste en populairste bestemming is Tanah Rata en ook hier zijn de Britse invloeden nog steeds zichtbaar. Zo heb je verschillende bungalows waarvan het koloniale karakter goed bewaard is gebleven. Op de veranda kun je genieten van de typisch Britse lekkernij aardbeien met slagroom, en vergeet natuurlijk een kopje (Engelse) thee niet.

Theeplantages

De theeplantages zijn de grootste trekpleister van het gebied. De Cameron Highlands is het centrum van de Maleisische theeproductie. Je hebt verschillende mogelijkheden om een of meerdere plantages te bezoeken, vaak met een rondleiding. Zo zie je met eigen ogen hoe de blaadjes van de thee worden verwerkt tot een theezakje. Let op: zondag en maandag wordt er geen thee geplukt.

Bij de theeplantages van onder andere de plaatselijke gigant BOH, Best Of Highlands, kun je thee proeven en kopen. Op het terras geniet je van een van de vele smaken en natuurlijk van een prachtig uitzicht op de golvende groene heuvels. Als je hier 's ochtends bent, zie je de mistflarden wegtrekken. Het kan heerlijk wakker worden, met een kopje dampende thee. Omdat productie te laag is om naar Europa te exporteren, wordt de thee van BOH alleen in Maleisië en omliggende landen verkocht.

Naast de theeplantages kun je in de Cameron Highlands ook naar rozentuinen, een vlindertuin, aardbeiboerderijen, een bijenteelt en de drukke markt van Brinchang. Ga voor meer avontuur de plaatselijke jungle in. Deze doet niet veel onder voor de bekende jungle Taman Negara National Park. Er zijn diverse wandelingen langs watervallen, rotspieken en tempels. Er wachten je flinke hikings en klimtochten!

Reizen Cameron Highlands

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors