Taal Maleisië

Taal Maleisië

door Getaway Travel

Maleisië is een van de meest westerse landen in Zuidoost-Azië. Over het algemeen red je je dan ook prima met Engels. Zeker in de grotere steden en op toeristische plekken spreken de meeste Maleisiërs een goed woordje Engels. Dit heeft ook te maken met het koloniale verleden.

De officiele taal sinds de onafhankelijkheid in 1957 is Bahasa Malaysia, het Maleis. Het lijkt een beetje op Indonesisch. Het is de moedertaal van de hele regio en wordt ook gesproken in het zuiden van Thailand, de Filipijnen en op de Indonesische archipel.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 101 reizen naar Maleisië

Het Maleis is vrij makkelijk te leren aangezien het geen 'toontaal' is. Een toontaal is een taal waarin gelijke woorden van elkaar worden onderscheiden door toonhoogteverschillen, zoals het Kantonees in China. Het Maleis is ook nog eens in het Latijnse alfabet geschreven. En sommige woorden zijn ontleend uit het Engels, maar ze zijn aangepast aan de Maleisische spelling. Hierdoor pik je snel wat woorden en zinnetjes op. De locals waarderen dit ook en bedanken je met 'Pandai cekap Bahasa Malaysia'. Dit betekent: Het is knap dat je onze taal begrijpt.

Verder worden er veel Chinese dialecten gesproken, vooral Hokkien en Kantonees. In de grote steden overheersen deze dialecten. Je hoort ook veel Tamil onder de Indiers. Zij kwamen oorspronkelijk uit Zuid-India. In Malakka spreken de Portugese Euraziaten nog steeds een oude vorm van het Portugees.

Handige woorden en zinnen

Hallo - Helo
Goede dag - Selamat tengah hari
Tot ziens - Selamat tinggal
Ja - Ya
Nee - Tidak
Spreekt er iemand Engels? - Ada orang yang berbahasa Inggeris di sini?
Hoe laat is het? - Pukul berapa?

Water - air
Weg - jalan
Moskee - masjid
Strand - pantai
Markt - pasar

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors