Natuurbehoud Maleisië

Natuurbehoud Maleisië

door Getaway Travel

De natuur wordt schaarser en de dieren steeds zeldzamer. In Maleisië vind je geweldige nationale parken waarvan de oudste en de bekendste het Taman Negara National Park is. Het park is opgericht in 1937 en trekt enorm veel bezoekers. Dit heeft helaas al grote schade aangebracht aan de planten en dieren die leven in het park. Ecosystemen zijn enorm kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Ga er daarom met respect mee om, ook in een nationaal park.

Blijf altijd op de paden, en volg de aanwijzingen op de borden. Dit is ook voor je eigen veiligheid! Je verdwaalt gemakkelijk in de wildernis. Maak gebruik van een lokale gids. Hij of zij is ervaren ranger en kan je van alles vertellen over het gebied en de dieren die er leven. Luister daarom altijd naar je gids, en bij twijfel kun je het beter vragen. Je gids heeft het beste voor met jou en de natuur. Zorg dat je de natuur niet tot last bent, ga niet toeteren of schreeuwen/luid praten. Dit verstoort de rust en kan het ecosysteem verstoren.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 95 reizen naar Maleisië

Snorkelen of duiken in de schitterende onderwaterwereld van Maleisië is alsof je je begeeft in een kleurrijk aquarium. Het is dan ook een absolute aanrader. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Raak nooit het koraal aan. Koralen zijn levende dieren, die behoren tot de bedreigde diersoorten van Zuid-Afrika. Ze zijn zeer kwetsbaar en zullen sterven als je ze aanraakt.

Het is leuk om tussen de tropische vissen te zwemmen, of grote vissen te zien. Raak ook deze zeedieren nooit aan. Je kunt ze verwonden, afschrikken, of zelf verwondingen oplopen.

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors