Duurzame accommodatie Laos

Duurzame accommodatie Laos

door Getaway Travel

Als je zelf je accommodatie boekt, kun je in Laos kiezen voor een duurzame accommodatie. Maar waar moet je dan op letten? Een duurzame accommodatie is meestal kleinschalig en gaat zuinig om met water en energie. Bovendien wordt er vaak gebruik gemaakt van lokale producten en krijg je de kans echt kennis te maken met de lokale cultuur.

Als zowel het personeel als de eigenaar uit de omgeving komt, leer je de locals en hun gewoontes pas echt kennen! In Laos zijn de prijzen van accommodaties nog heel erg laag en er zijn ontzettend veel uiteenlopende mogelijkheden.

ZELF NAAR Laos?

Bekijk alle 40 reizen naar Laos

Hostels en guesthouses

Als je budget niet zo groot is kun je het beste overnachten in een dorm in een hostel of guesthouse. Het kost je vaak niet meer dan een paar euro per nacht en je vindt deze plekken door heel het land. Doordat je de faciliteiten deelt met andere mensen, wordt er optimaal gebruik van gemaakt en blijft de schade voor het milieu beperkt. Vooral in de steden heb je veel keus. Het is niet alleen gezellig, maar ook goedkoop en niet onvriendelijk voor het milieu!

Eco-lodges

Ben je op zoek naar wat meer luxe? Dan is een eco-lodge misschien wat voor jou. In Laos zijn er mogelijkheden genoeg aan duurzame lodges die heerlijk zijn om te vertoeven maar tegelijkertijd hun bijdrage leveren aan het behoud van de natuurlijke omgeving. Een of meerdere nachten in een eco-lodge en je bent weer helemaal fris en fruitig voor de rest van je reis.

De meeste eco-lodges bevinden zich in of rond een nationaal park en lijken helemaal één te zijn met de natuurlijke omgeving. Eco-lodges onderscheiden zich van normale hotels en resorts doordat ze op een duurzame manier omgaan met water en energie en goed geïntegreerd zijn in de natuurlijk omgeving. Zo zijn er eco-lodges met zonnepanelen op de daken en worden de huisjes vaak gebouwd met milieuvriendelijke materialen.

Bovendien zijn ze goed geïsoleerd waardoor er minder verwarming of airconditioning nodig is. Tot slot is het bij veel eco-lodges zo dat een deel van de toeristische inkomsten besteed wordt aan de bescherming van een nationaal park of ten goede komt aan een duurzaam project.

Kamperen

Slapen onder de sterren met het geluid van exotische dieren op de achtergrond. Wil je het ultieme back to nature-gevoel beleven, en hoef je niet zo nodig de luxe van een eco-lodge? Ga dan kamperen in een national park! Er zijn allerlei campings waar je voor weinig geld je tent mag opzetten. Sommige campings verhuren materiaal, en bij anderen moet je zelf voor je tentje zorgen. Het is wel handig om dit voortijdig uit te zoeken, zodat je niet voor verassingen komt te staan. De meeste campings moet je bovendien van tevoren boeken.

Homestays

Wat is er nu leuker en duurzamer dan bij de lokale bevolking zelf te logeren? Zo kun je bij een Laotiaanse familie op het platteland de nacht doorbrengen. Dit is een unieke kans om eens het echte Laos te leren kennen. Grote luxe hoef je niet te verwachten want de levensstandaard van de bevolking van Laos is niet zo hoog, maar het is wel een ervaring die je nooit meer zal vergeten.

Reizen Laos

Specialisten Laos

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Filipijnen kenner
Sponsors