Gunung Agung

Gunung Agung

door Getaway Travel

De Gunung Agung is de hoogste en meest heilige berg van Bali. De berg is 3.142 meter hoog en je kunt hem vanuit veel plekken op Bali zien. Meestal is de Gunung Agung echter bedekt door een dik wolkendek. Je kunt het beste vroeg opstaan als je de berg in haar volle glorie wilt aanschouwen.

Op 17 maart 1963 vond de laatste uitbarsting plaats en daarbij werden ongeveer 2.000 mensen gedood. De vulkaan keerde echter weer terug in slapende toestand, waardoor haar nu weer mag beklimmen. Als je dit wilt gaan doen, zul je wel een gids moeten vinden die niet bang is van de berggeesten, anders zal hij je alleen tot de helft begeleiden.

ZELF NAAR Gunung Agung?

Bekijk alle 10 reizen naar Gunung Agung

De belangrijkste tempel van Bali, de Pura Besakih ligt aan de voet van de berg. Tijdens festivals en ceremonies in deze tempel is het niet toegestaan de berg te beklimmen.

Gunung Agung zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Indonesië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Indonesië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Indonesië Desk!

Like deze pagina

Reizen Gunung Agung

Specialisten Indonesië

Reizen Gunung Agung

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuidoost-Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors